Xρ. Κεγκέρογλου – Το 80% των κτισμάτων του Αρκαλοχωρίου έχει ζημιές

Petite Perle 300×250

«Ήταν μια πολύ δύσκολη βραδιά, είχαμε περίπου 100 μετασεισμούς και γύρω στις 00:30 -01:00 υπήρξε μια ισχυρή δόνηση περίπου στα 4,5 ρίχτερ», ανέφερε η πρόεδρος της κοινότητας Αρκαλοχωρίου, Χρυσούλα περιγράφοντας πώς πέρασαν οι κάτοικοι το βράδυ στην περιοχή, Κεγκέρογλου, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Όσο αφορά τις ζημιές στις κατοικίες δεν έχει να κάνει μόνο με τις κατασκευές, εξήγησε. «Το σπίτι το δικό μου καταστράφηκε τελείως, είναι του 1988 και μάλιστα επειδή είχαμε εταιρεία μπετόν, τα μπετά είναι δικά μας, όλα δικά μας, αλλά το σπίτι είναι άχρηστο, δεν κατοικείται. Γιατί είναι ακριβώς πάνω στο ρήγμα».

Στον χώρο του εκθεσιακού κέντρου, φιλοξενούνται περίπου 300 άτομα σε σκηνές τις οποίες έστησε ο ελληνικός στρατός, είπε η κ. Κεγκέρογλου, «Ήμασταν ξύπνιοι όλο το βράδυ, είχαμε πρώτες βοήθειες, η αστυνομία κάνει περιπολίες και έχει αποκλειστεί ο οικιστικός ιστός για να μην υπάρξουν κλοπές από τα άδεια σπίτια. Σήμερα ας ευχηθούμε να είναι καλύτερα μέρα και να μην έχουμε ξανά έναν μεγάλο σεισμό».


«Κουνιόμαστε μήνες εδώ, έχουμε μάθει όλους τους χορούς» λέει η κ. Κεγκέρογλου, επιστρατεύοντας το χιούμορ της στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει με τους συμπολίτες της, την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην πληγείσα περιοχή. «Έχουμε μωράκι 20 ημερών σε σκηνή, τρίχρονα παιδιά, ηλικιωμένους, καρκινοπαθείς. Από την Πέμπτη χαλάει ο καιρός και πρέπει άμεσα να βρεθούν σπίτια και ξενοδοχεία. Θα πρέπει το κράτος να δει τι θα κάνει για όλους εμάς που είμαστε σεισμόπληκτοι. Και στα γειτονικά μικρά χωριά έχουμε πάει σκηνές, όπου φιλοξενούνται γύρω στα 1000 άτομα. Σε επιχειρήσεις και κτίσματα, το 80% έχει ζημιές».

Πηγή : ertnews

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ