«Πάλι εμείς φταίμε;» – Η στιγμή που πολίτες κάνουν παράπονα στον Μητσοτάκη

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Δεν έλειψαν και τα… παράπονα των πολιτών κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αρκαλοχώρι με αφορμή τον καταστρεπτικό σεισμό που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Ο πρωθυπουργός σταμάτησε σε αρκετά σημεία και συνομίλησε με πολίτες που είδαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όλους τους κόπους της ζωής τους να καταστρέφονται.

Οι πολίτες εκφράζουν τις ανησυχίες και τα παράπονα τους στο κ. Μητσοτάκη, για την επικρατούσα κατάσταση. Ο πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, αυτή τη φορά θα τα φτιάξουμε σωστά όμως..” κάτι που εκνεύρισε τους κατοίκους, καθώς η φράση αυτή επιρρίπτει ευθύνες στους ίδιους για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

«Το χωριό καταστράφηκε όλο» αναφέρει ένας άνδρας και μία γυναίκα που στεκόταν δίπλα του απευθυνόμενη στον κ. Μητσοτάκη ρώτησε «Θα μείνουμε στα λόγια όπως πάντα;».

Ο πρωθυπουργός απάντησε κατηγορηματικά «Όχι όπως πάντα. Σίγουρα όχι όπως πάντα».

Η γυναίκα όμως συνέχισε τα παράπονά της λέγοντας πως η τοπική κοινωνία έχει καταστραφεί από τον κορωνοϊό ενώ τώρα ο σεισμός τους αποτελείωσε.

Παράλληλα, τόσο η ίδια όσο και ο άνδρας άρχισαν να κάνουν παράπονα για τις καθυστερήσεις στον συντονισμό για να έχουν οι σεισμόπληκτοι τα είδη πρώτης ανάγκης: «Οι σκηνές ήρθαν αργά, ζητούσαν από τον κόσμο να φέρει κουβέρτες και σεντόνια, απαράδεκτα πράγματα».

Ο πρωθυπουργός απάντησε πως κάνουν ότι καλύτερο μπορούν ενώ στη συνέχεια έληξε τη συζήτηση λέγοντας πως «Θα στεγαστείτε κανονικά και θα ξαναφτιάξουμε τη πόλη από την αρχή. Και αυτή τη φορά θα την φτιάξουμε σωστά» ωστόσο πήρε την αγανακτισμένη απάντηση της γυναίκας «Πάλι οι ευθύνες σε μας, πάλι οι ευθύνες στον κόσμο!».

Πηγή: cretapost

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...