Συνάντηση Κ. Σακελλαροπούλου με τον Σλοβάκο πρωθυπουργό: Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό

Τελευταία Ενημέρωση:

Οι άριστες σχέσεις Ελλάδας-Σλοβακίας και οι δυνατότητες διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Εντουαρντ Χέγκερ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο, συζητήθηκαν -μεταξύ άλλων- η αντιμετώπιση της πανδημίας, η κλιματική αλλαγή, η οικονομική, ενεργειακή και πολιτιστική συνεργασία, το μεταναστευτικό, η διεύρυνση των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και οι διεθνείς και περιφερειακές κρίσεις.

Ειδικότερα ως προς το μεταναστευτικό, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός εξήρε τον ρόλο της χώρας μας στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στη μείωση των μεταναστευτικών ροών.

Από την πλευρά της, η κυρία Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας για τη συνδρομή της χώρας του στην κατάσβεση των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...