Μ. Συντυχάκης: Να δοθεί αποζημίωση 100% σε όλους τους σεισμόπληκτους

Petite Perle 300×250

Στην επόμενη, αλλά και την προηγούμενη ημέρα του ισχυρού σεισμού στην Κρήτη αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση «για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού στην Κρήτη».

Αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας, σημείωσε ότι οι υλικές ζημιές σε κατοικίες, δημόσια κτίρια και υποδομές είναι τεράστιες με ολόκληρες οικογένειες να βλέπουν οι κόποι τους να μετατρέπονται σε χαλάσματα και να βρίσκονται ξεσπιτωμένοι, την ώρα που ο καιρός επιδεινώνεται.

Ακόμα, χαρακτήρισε «ντροπή» τη στάση του πρωθυπουργού να κουνήσει το δάχτυλο στους κατοίκους για τους τρόπους δόμησης, όταν στο Ηράκλειο υπάρχουν 40 χιλιάδες αυθαίρετα, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, που συντηρούσαν αυτή την πρακτική για να εκμεταλλεύονται την αγωνία του λαού για στέγαση.

Όσον αφορά την υπόσχεση ότι θα ξαναφτιαχτεί το Αρκαλοχώρι, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι η κυβέρνηση δράττεται της ευκαιρίας για συνολικό επενδυτικό σχέδιο στην περιοχή, με τους επιχειρηματικούς ομίλους να βγαίνουν οι μόνοι ωφελημένοι από αλλαγές χρήσεων γης κ.ά.

Έκανε λόγο για εγκληματική απουσία αντισεισμικής θωράκισης, που αφήνει το λαό ανοχύρωτο απέναντι στα φυσικά φαινόμενα, μιας και αυτά τα έργα δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ γιατί δεν αφήνουν έσοδα. Μπαίνει δηλαδή η ανθρώπινη ζωή στο ζύγι του κόστους-οφέλους.

Ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Ο Μ. Συντυχάκης ξεκαθάρισε ότι η τροπολογία της κυβέρνησης δεν καλύπτει όλους τους πληγέντες, τα μέτρα είναι ανεπαρκή γι' αυτό και το ΚΚΕ ψηφίζει «παρών».

Τόνισε ότι το ΚΚΕ διεκδικεί 100% αποζημιώσεις για όλους τους πληγέντες χωρίς αποκλεισμούς λόγω γραφειοκρατίας και άλλων κωλυμάτων.

Κλείνοντας, θύμισε το σύνθημα που έγινε ευρέως αποδεκτό κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών του καλοκαιριού «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, το οποίο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή για να την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων των πληγέντων.

Ολόκληρη η ομιλία του Μ. Συντυχάκη

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ