Ολοκληρώνεται σήμερα ο έλεγχος των σχολείων στο Μαλεβίζι

Petite Perle 300×250

Με τις αυτοψίες των μηχανικών του δήμου Μαλεβιζίου στα σχολεία στο Μάραθος και στο Φόδελε ολοκληρώνεται ο έλεγχος που ξεκίνησε την Τρίτη στις σχολικές μονάδες της περιοχής, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη Φωνή του Μαλεβιζίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Πετούσης.

Οι έλεγχοι έγιναν σε συνεργασία και με το κλιμάκιο των Κτηριακών Υποδομών ( ΚΤΥΠ) , που βρίσκεται στο Ηράκλειο , μετά τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας.

Από την πρώτη στιγμή του σεισμού και κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών  από τον δήμο Μαλεβιζίου, βαρύτητα δόθηκε στον εξονυχιστικό έλεγχο των σχολικών  μονάδων από τον δήμο Μαλεβιζίου.

Στο έργο αυτό συνέβαλαν και  οι διευθυντές των σχολείων που  γνωρίζουν καλά τους χώρους τους.

Από τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει από τον προϊστάμενο της  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανώλη Μπελαδάκη  και τους αντιδημάρχους  Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας  Γιώργο Πετούση και αντιδήμαρχο Παιδείας Χρύσα Λυρώνη στον δήμο Μαλεβιζίου αναφορές τις προηγούμενες ημέρες για ζημιές μικρής έκτασης έγιναν στο δημοτικό Καλεσών,  στο 2ο Δημοτικό  Κρουσώνα, στο ολοήμερο Ροδιάς, και στο Γυμνάσιο Τυλίσου.     

Πρόκειται για ζημιές που δεν εμπνέουν ανησυχία και σε καμιά των περιπτώσεων δεν θεωρούνται επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών ενώ δεν τίθεται θέμα στατικότητας των κτηρίων. Αν τα σχολεία τελικά ανοίξουν θα μπορούν να υποδεχθούν τους μαθητές, σημείωσε ο κ. Πετούσης.

Κορίνα Καφετζοπούλου

Φωτογραφία αρχείου*

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ