Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο Ευρωπαϊκό συνέδριο SEARICA για το βιώσιμο τουρισμό

Petite Perle 300×250

Τις πολιτικές προτεραιότητες των Μεσογειακών Περιφερειών για τον Αειφόρο Τουρισμό παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος της CPMR για τα Θαλάσσια Θέματα και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης επί Ευρωπαϊκών Διεθνών ΘεμάτωνΓιώργος Αλεξάκης,, στο Συνέδριο της Διακομματικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου SEARICA για τον Βιώσιμο Τουρισμό.

Οι προτεραιότητες αυτές εστιάζονται στα εξής: 

  1. ενίσχυση της  ανταγωνιστικότητας του τουρισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, τον διάλογο δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, την προώθηση της ανάπτυξης δεξιοτήτων των εργαζομένων στον τουρισμό, τις ψηφιακές εφαρμογές και την αξιοποίηση της έρευνας και τεχνολογίας.
  2. βελτίωση της γνώσης, τη δημιουργία περιφερειακών/τοπικών «ετικετών» και αξιοποίηση των πληροφοριών που έχουν παραχθεί από ποικίλες μελέτες και έρευνες.
  3. την τόνωση της βιωσιμότητας  με την προώθηση του οικοτουρισμού 
  4. την κατεύθυνση προς τον «Βιώσιμο» και «Πολιτιστικό» τουρισμό στις κύριες αναδυόμενες μακροπεριφερειακές στρατηγικές και θαλάσσιες πρωτοβουλίες, για παράδειγμα στην περιοχή της μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου και στη Δυτική Μεσόγειο. Αυτό συμβάλλει στην εκπλήρωση των στόχων της Ατζέντας του 2030 και της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ , προωθώντας και την κοινωνική συνοχή.

Ο Γιώργος Αλεξάκης τόνισε ότι στην μετα-COVID εποχή, η ευκαιρία είναι πιο κρίσιμη από ποτέ, λαμβανομένων υπόψη των σοβαρών επιπτώσεων της πανδημίας στον τουρισμό ώστε: οι Μεσογειακές Περιφέρειες να οικοδομήσουν μια πιο ανθεκτική τουριστική οικονομία, βασισμένη σε ισχυρότερο συντονισμό πολιτικών σε διαφορετικά επίπεδα διακυβέρνησης, δραστηριοτήτων και αρμοδιοτήτων, με όλους τους σχετικούς φορείς. 

Το Συνέδριο αποτελεί σειρά Ευρωπαϊκών Συνεδρίων της Διακομματικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου SEARICA για τη θάλασσα, ποτάμια, παράκτιες και νησιωτικές περιοχές, σε συνεργασία με τη CPMR-Διάσκεψη των Παραθαλάσσιων και Απομακρυσμένων Περιφερειών της Ευρώπης.

Συμμετείχαν ακόμα με εισηγήσεις Ευρωβουλευτές, Εκπρόσωποι των Γενικών Διευθύνσεων Ανάπτυξης και Θαλάσσιών Θεμάτων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ευρωπαϊκών Περιφερειών, Στελέχη της CPMR και Υπηρεσιών κ.α.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ