Σημαντική εκδήλωση από την ΟΜ Μαλεβιζίου Σύριζα στο Γάζι- Φώτο και Βίντεο

Petite Perle 300×250

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στο Ανοιχτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο Γάζι από τον ΣΥΡΙΖΑ Μαλεβιζίου.

Με κεντρικό σύνθημα ΝΕΑ ΑΡΧΗ με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έγινε ενημέρωση και στη συνέχεια ερωτήσεις προς τους Βουλευτές Ηρακλείου του κόμματος που έδωσαν το παρών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, οι Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης οι οποίοι παρουσίασαν τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, όπως αυτές διατυπώθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στη διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Πρώτος πήρε το λόγο ο κ. Χάρης Μαμουλάκης που αναφέρθηκε στο οικονομικό μέρος του προγράμματος του κόμματος, και έδωσε έμφαση στην τοποθέτηση του, στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ την οποία χαρακτήρισε σκάνδαλο. Επίσης επισήμανε ότι απουσιάζει η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης και το όλο πακέτο των περίπου 30 δις θα διαχειριστούν οι γνωστές 12 μεγάλες οικογένειες της Ελλάδας. Τέλος αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση μετά το σεισμό στο Αρκαλοχώρι υποχρεώσει την εταιρία ΤΕΡΝΑ να προβεί σε νέες μελέτες στατικότητας για κτίρια που θα κατασκευαστούν εντός του αεροδρομίου Καστελίου όπως πυροσβεστικός σταθμός και αστυνομικό τμήμα για να μην κινδυνεύσουν ζωές στο μέλλον.

Στη συνέχεια ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης έκανε αναφορά σε Εργασιακά θέματα και στο Νόμο που ψήφισε η Ν/Δ για την επικουρική ασφάλιση που θα επιφέρει άλλο ένα μνημόνιο όπως τόνισε χαρακτηριστικά αξίας 80 δισεκατομμυρίων. Στην τοποθέτηση του τόνισε ότι έγιναν και λάθη από την κυβέρνηση Σύριζα και αυτό οφειλόταν στο μνημόνιο που ήταν υποχρεωμένοι να τηρήσουν που δεν άφηνε πολλά περιθώρια δημοσιονομικών ελιγμών. Παρόλα αυτά όμως προχώρησαν στην αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%, ενώ η κυβέρνηση με αύξηση 0,45% πανηγυρίζει και προέβλεψε ένα δύσκολο Χειμώνα.

Τελευταίος έλαβε το λόγο ο κ. Νίκος Ηγουμενίδης  ο οποίος αναφέρθηκε στον τομέα της Υγείας, την κρίση της πανδημίας και έκανε εκτενή αναφορά στις πολιτικές που θα εφαρμόσει ο Σύριζα αν εκλεγεί κυβέρνηση με πρόσληψη 20.000 γιατρών και γενναία αύξηση των αποδοχών των υγειονομικών. Σημαντική ήταν η αναφορά ότι με το να δεσμεύσουν όλες σχεδόν τις κλίνες σε Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ για τον κορωνοιό πολλά περιστατικά και χειρουργεία πήραν αναβολή με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ανθρώπων. Τέλος είπε ότι συγκρούονται δύο πολιτικές στο χώρο της υγείας με τη κυβέρνηση να οδηγεί τον κόσμο στους ιδιώτες και το Σύριζα που έχει ως στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών για όλους τους πολίτες.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και το πλαφόν που μπαίνει στην εξασφάλιση και υλοποίηση έργων, αλλά και στη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείτε για να τρέξουν οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού που είναι αναγκαίο για τη σύνταξη μελετών και τη γρήγορη δημοπράτηση έργων. Τόνισε την αναγκαιότητα της απρόσκοπτης χρηματοδότησης των κοινωνικών δομών του Δήμου που έχουν ανάγκη οι πολίτες και έδωσε έμφαση ότι θα πρέπει να υπάρξει μονιμοποίηση του προσωπικού στις κοινωνικές δομές αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επίσης έθεσε το θέμα της μετακίνησης των οχλουσών επιχειρήσεων από τα Λινοπεράματα στην Κορακιά, για να μπορέσει να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη περιοχή στην οποία υπάρχουν και γειτνιάζουν το φαράγγι του Αλμυρού, το Οροπέδιο της Κέρης και όλο το παραλιακό μέτωπο από την Αμμουδάρα έως το Αλιευτικό Καταφύγιο της Ροδιάς.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ