Χρήστος Σταϊκούρας: Θα δοθεί παράταση για τις 120 δόσεις ως τα τέλη Οκτωβρίου

Petite Perle 300×250

Την παράταση της δυνατότητας επανένταξης των φορολογουμένων στις 120 δόσεις μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο Open ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο επίδομα φυσικού αερίου δήλωσε πως "Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει βγει η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Ενέργειας και Οικονομικών για το επίδομα του φυσικού αερίου».

Αναφορικά με το πως θα δοθεί σημείωσε ότι θα δοθεί με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και θα είναι αυξημένο κατά 20%.

«Οι εκτιμήσεις είναι πως το φαινόμενο θα είναι παροδικό και θα διαρκέσει κάποιους μήνες.

Ισως στην ενέργεια και ειδικά στο φυσικό αέριο να κρατήσει και κάποιους αρκετούς μήνες το 2022. Αυτό οφείλεται όπως φαίνεται, στο γεγονός πως η ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομικών είναι ταχύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Υπάρχει συνεπώς αυξημένη ζήτηση με μειωμένη προσφορά και ειδικά στο πεδίο της ενέργειας υπάρχει χαμηλή αποθεματοποιήση φυσικού αερίου στην Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Οι φορολογούμενοι που ήθελαν μια νέα ευκαιρία επανένταξης στις 100 & 120 έπρεπε έως τις 30 Σεπτεμβρίου να είχαν πληρώσει 2 δόσεις, δηλαδή του περασμένου Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Όπως εξήγησε όμως ο κ. Σταϊκούρας η περίοδος επανένταξης παρατείνεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2021 αλλά, πλέον, απαιτείται η καταβολή 3 δόσεων

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ