Έφυγε από τη ζωή ο Μπερνάρ Ταπί

Petite Perle 300×250

Απεβίωσε στα 78 του ο Μπερνάρ Ταπί, που υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος της Μαρσέιγ και είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο δωροδοκίας.

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 78 ετών ο Μπερνάρ Ταπί. Ο εκλιπών είχε καταβεβλημένη υγεία από τη μάχη με τον καρκίνο που έδινε από το 2017.

Ήταν μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες μορφές του γαλλικού ποδοσφαίρου. Είχε ασχοληθεί με την show biz, ως τραγουδιστής, ηθοποιός και παρουσιαστής, ενώ εν συνεχεία μπήκε στον κόσμο των επιχειρήσεων δημιουργώντας τεράστια περιουσία και παίρνοντας μερίδιο στην Adidas. Τα πλούτη τον οδήγησαν στην αγορά της Μαρσέιγ το 1986 και με την ομάδα της Μασσαλίας έζησε ιστορικούς θριάμβους, αλλά και τον ατιμασμό.

Κατέκτησε πέντε σερί πρωταθλήματα από το 1989 ως το 1993 και το Champions League το 1993, ωστόσο ενεπλάκη σε υπόθεση δωροδοκίας για το ματς με τη Βαλενσιέν τον ίδιο χρόνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αφαιρεθεί το πρωτάθλημα και να υποβιβαστεί η Μαρσέιγ, που πάντως διατήρησε τον ευρωπαϊκό της τίτλο, ωστόσο ο ίδιος αποτέλεσε παρελθόν από την προεδρία το 1994.

Το ίδιο διάστημα είχε διατελέσει και υπουργός στην κυβέρνηση Μιτεράν στη Γαλλία.

Το 1995 καταδικάστηκε σε φυλάκιση για εξωποδοσφαιρικές υποθέσεις περνώντας και οκτώ μήνες πίσω από τα σίδερα. Μετά το 2000 επέστρεψε στην υποκριτική, τόσο τηλεοπτικά όσο και θεατρικά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ