Ο ΟΦΗ με πολλές απουσίες, και λάθη στην άμυνα γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο “Γεντί Κουλέ” με 3–1 για την 5η αγωνιστική της Super League.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου με έξι παίκτες νοκ άουτ (Βαρέλα, Κρέσπο, Καντουρί, Ίνγκασον, Ολιβέιρα, Μουργκ) και έναν ακόμη, τον Τέιλορ, να μένει στη Θεσσαλονίκη, πήγε σ’ ένα σχήμα που θύμιζε κατά πολύ αυτό κόντρα στην ΑΕΚ, με δύο νέα πρόσωπα στα άκρα της άμυνας, τον Ροντρίγκο στο δεξί και τον Βιεϊρίνια στο αριστερό.
Πάντως κι ο Νίκος Νιόπλιας μετρούσε εννιά απουσίες, με πιο σημαντικές αυτές των Βούρου και Γκαγιέγος, ενώ δύο ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ έχουν μπει σε καραντίνα, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Σε σχέση με τον ισόπαλο αγώνα στα Γιάννινα κόντρα στον ΠΑΣ (1-1), ο Έλληνας τεχνικός προχώρησε σε πέντε αλλαγές, με την στοχευμένη κίνηση της παρουσίας του Ουές στο δεξιό άκρο της μεσαίας γραμμής.
Με το… καλησπέρα ο Κάρολ Σφιντέρσκι αστόχησε από το ένα μέτρο και με τον Επασί εξουδετερωμένο στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ που μπήκε σ’ ένα ακόμη παιχνίδι με σαφέστατη πρόθεση να βρει ένα γρήγορο γκολ. Άλλωστε όποτε ήθελε έφτανε και έμπαινε με χαρακτηριστική ευκολία στην περιοχή του ΟΦΗ. Το πλησίασε εκ νέου με τον Πολωνό επιθετικό προτού συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο, τελικά το βρήκε στο 15ο λεπτό στην τρίτη προσπάθεια του από τη συστημένη σέντρα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς.
Πριν ο «Δικέφαλος» μπει μπροστά στο σκορ, ο ΟΦΗ είχε δύο καλές στιγμές. Αρχικά με το δυνατό σουτ του Νέιρα εκτός περιοχής (10’), τον Πασχαλάκη να είναι στη σωστή θέση, ενώ εκείνος που βρέθηκε στο πιο σωστό σημείο ήταν ο Βιεϊρίνια που σταμάτησε την μπάλα πάνω στη γραμμή στο πλασέ του Ντουρμισάι (12’).
Ανοιχτό ματς και στο β΄ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να μένουν προσηλωμένοι στο πλάνο τους, θέλοντας να βάλουν δύσκολα στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που φαινόταν περισσότερο να κάνει διαχείριση παιχνιδιού και δυνάμεων.
Στο 58΄ έγινε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σλοβένου Γιάσμιν Κούρτιτς , που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Επασί, ο οποίος έμεινε όρθιος να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.
Ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» το ματς στο 71ο λεπτό με τον Ντάγκλας Αουγκούστο από την ασίστ του εξαιρετικού Ροντρίγκο Σοάρες, ο Λουτσέσκου έβγαλε τους δύο από τους τρεις σκόρερ, πέρασε τους Εσίτι και Άκπομ, σε μια προσπάθεια να βάλει φρέσκα πόδια στο γήπεδο.
Στις καθυστερήσεις του ματς ο Ναμπί φρόντισε να μοιράσει χαμόγελα και με ένα… γλυκό τελείωμα να μειώσει σε 1-3 για τον ΟΦΗ που είδε έναν κομβικό ποδοσφαιριστή να επιστρέφει μετά από 12 μήνες στην αγωνιστική δράση, αφήνοντας πίσω του τον εφιάλτη του τραυματισμού.
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Διαμαντής, Πασαλίδης, Κοροβέσης (65’ Φροίξος), Ουές (84’ Μπαλογιάννης), Ντε Γκούζμαν, Σελίμοβιτς, Νέιρα (85’ Γιαννούλης), Φαν Ντάινεν (78’ Ναμπί), Ντουρμισάι.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μιχαηλίδης, Μιχάι, Βιεϊρίνια (77’ Σίντκλεϊ), Σβαμπ, Κούρτιτς, Αουγκούστο (72’ Εσίτι), Μπίσεσβαρ (77’ Μιτρίτσα), Ζίβκοβιτς (85’ Κωνσταντέλιας), Σφιντέρσκι (72’ Άκπομ).


