Λ. Αυγενάκης – Έρχονται οι πρώτοι 34 οικίσκοι- -Ανοίγει η πλατφόρμα “arogi.gov.gr”

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

-Σύσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού με τη Δημοτική Αρχή και αρμόδιους φορείς στο Επιχειρησιακό Κέντρο στο Αρκαλοχώρι για τον προγραμματισμό και την εξέλιξη ενεργειών ανακούφισης των πληγέντων και σταδιακής αποκατάστασης των λειτουργιών της τοπικής κοινωνίας.

Στο Επιχειρησιακό Κέντρο στο Αρκαλοχώρι πραγματοποίησε σύσκεψη χθες το μεσημέρι ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανόλη Φραγκάκη, στελέχη του Δήμου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κκ Ανδρέα και λοιπούς τοπικούς και
αυτοδιοικητικούς φορείς.

Ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι:

  • Το αργότερο έως την προσεχή Τρίτη – Τετάρτη φτάνουν στο Αρκαλοχώρι οι πρώτοι 34 Οικίσκοι από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, κατόπιν συνεννόησης με τον αρμόδιο Υφυπουργό, Γιώργο Καραγιάννη. Ήδη, η Δημοτική Αρχή προετοιμάζει το χώρο υποδοχής και τις κατασκευαστικές προδιαγραφές (βάσεις) που απαιτούνται.
  • Θα ακολουθήσουν κι άλλες μεταφορές, 12 αιθουσών για Σχολεία και οικίσκων, σε συνεργασία με εταιρίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ειδικεύονται σ’ αυτές τις κατασκευές. Η ενεργοποίηση των επιχειρηματιών και των χορηγών, όπως η MegaPlast, είναι ήδη πολύ μεγάλη και σύντομα θα υπάρχουν περαιτέρω ανακοινώσεις, ώστε να καλυφθεί άμεσα ό,τι ανάγκη υπάρχει σε επίπεδο αιθουσών.
  • Έως τα μέσα της προσεχούς εβδομάδας θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα «arogi.gov.gr» για τις αιτήσεις και τις άμεσες διαδικασίες αποζημίωσης των σεισμόπληκτων, με παροχές
    • α) πρώτης στεγαστικής βοήθειας ύψους έως και 14.000 ευρώ,
    • β)οικοσκευής και κάλυψης των πρώτων αναγκών των νοικοκυριών έως και 6.000 ευρώ,
    • γ)πρώτης αρωγής για την επιχορήγηση επιχειρήσεων έως και 8.000 ευρώ,

Σύμφωνα με τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί την περασμένη Δευτέρα από τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο.

  • Την Τρίτη θα επισκεφθεί ξανά τις σεισμόπληκτες περιοχές ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, για την πρόοδο και τον περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών της Πολιτείας και των αρμοδίων φορέων που απαιτούνται, ιδιαίτερα τώρα που δυσχεραίνουν και οι καιρικές συνθήκες.

Κατόπιν, ο κ. Αυγενάκης επισκέφθηκε και χωριά του Δήμου Αρχανών –Αστερουσίων (Αστρίτσι, Αλάγνι, Πεζά κλπ) που, επίσης, έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Related Articles