Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα που ο Πέντρο Μαρτίνς ετοιμάζει για το ντέρμπυ με Παναθηναϊκο

Petite Perle 300×250

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (3/10, 20:30, Novasports Prime, SPORT24) με τον Μαρτίνς να ετοιμάζει ενδεκάδα με την παρουσία των Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Ματιέ Βαλμπουενά.

Το πρώτο ντέρμπι των αιωνίων είναι γεγονός. Ο Ολυμπιακός την Κυριακή (3/10, 20:30, Novasports Prime και LIVE στο SPORT24) υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκης για την 5η αγωνιστική της Super League Interwetten. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που ολοκληρώνει το καυτό πρόγραμμα των ερυθρόλευκων πριν απ' τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο παιχνίδι με τη ψυχολογία στα ύψη. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πανηγύρισε την Πέμπτη μία μεγάλη νίκη με το 3-0 στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε για το Europa League. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι καλούνται να αφήσουν πίσω τους αυτή την επιτυχία και να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι απέναντι στους πράσινους, με τον Ολυμπιακό να θέλει το τρίποντο, ώστε πριν απ' τη διακοπή να βρίσκεται εκείνος στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Το βράδυ του Σαββάτου (2/10) οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με τον Πέδρο Μαρτίνς να ανακοινώνει την αποστολή της ομάδας του. Στη λίστα του Πορτογάλου βρίσκεται για πρώτη φορά ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος σιγά σιγά αρχίζει να μπαίνει στο ερυθρόλευκο κλίμα. Ωστόσο, υπάρχουν και δύο προβλήματα με τον Εμβιλά να αισθάνεται ακόμη ενοχλήσεις και τον Ονιεκούρου να τίθεται εκτός με πρόβλημα στους προσαγωγούς.

Ο Λαλά διεκδικεί θέση στη βασική ενδεκάδα

Ο Πέδρο Μαρτίνς στο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε ετοίμασε μεγάλη έκπληξη στη βασική ενδεκάδα χρησιμοποιώντας τον Μπα στη θέση του δεξιού εξτρέμ και τον Μασούρα σε "υβριδικό" ρόλο σ' έναν σχηματισμό 4-1-4-1. Χωρίς να αποκλείεται να δούμε ξανά κάποια έκπληξη, ο Πορτογάλος προπονητής πρόκειται να γυρίσει στα… γνωστά, τουλάχιστον όσον αφορά στις τοποθετήσεις των ποδοσφαιριστών.

Σ' ένα σύστημα 4-2-3-1 (ή 4-3-3 ανάλογα τις επιλογές) κάτω απ' την εστία θα βρίσκεται ο Τόμας Βατσλίκ. Στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να παραταχθεί ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μαζί με τον Παπ Αμπού Σισέ. Βέβαια, δεν είναι απίθανο να δούμε και τον Ουσεϊνού Μπα, που είχε διαφορετική θέση-ρόλο στην Κωνσταντινούπολη.

Από εκεί και πέρα, στα αριστερά της άμυνας θα αγωνίζεται ο Ρέαμπτσουκ, ενώ ανοιχτό παραμένει ποιος θα αγωνιστεί στο άλλο άκρο. Τη θέση διεκδικούν ο Λαλά και ο Καρμπόβνικ, με τον Μαρτίνς να σκέφτεται σοβαρά τη χρησιμοποίηση του Γάλλου μπακ. Άλλωστε, πέρασε ως αλλαγή στο 46ο λεπτό στο Σουκρού Σαράτσογλου και έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές και θέλει να αξιοποιήσει ξανά την ευκαιρία που θα του δώσει ο Μαρτίνς.

Ο σταθερός άξονας και ο Βαλμπουενά που προβάρει φανέλα βασικού

Στον άξονα, με την απουσία του Εμβιλά, δύσκολα θα αλλάξει το τρίδυμο με Ανδρέα Μπουχαλάκη, Μαντί Καμαρά και Αγκιμπού Καμαρά, που προσφέρει σταθερότητα και σιγουριά στους ερυθρόλευκους. Βέβαια, πιθανό είναι και το ενδεχόμενο να δούμε και τον Κούντε να ξεκινάει στη βασική ενδεκάδα.

Όσον αφορά στην επιθετική τριάδα, ο Μαρτίνς ετοιμάζει τον Ματιέ Βαλμπουενά βασικό, ειδικά εφόσον απουσιάζει ο Χένρι Ονιεκούρου. Ο Γάλλος βγάζει ενέργεια στο παιχνίδι του, κάτι που θα χρειαστεί σ' ένα ντέρμπι. Στην άλλη πλευρά αναμένεται να ξεκινήσει ο Γιώργος Μασούρας, ο πρωταγωνιστής της νίκης απέναντι στη Φενέρμπαχτσε με δύο γκολ και μία ασίστ. Ο 27χρονος εξτρέμ βρίσκεται στα… ουράνια και αυτό το γεγονός θα θέλει να αξιοποιήσει ο Μαρτίνς.

Για την κορυφή της επίθεσης φαβορί είναι ο Αραμπί, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα. Ο Τικίνιο είναι μεν σε φόρμα, όμως χρειάζεται ανάσες απ' τα συνεχόμενα παιχνίδια. Άλλωστε, ο Μαρτίνς είχε δηλώσει στη NOVA πως θα αγωνιστούν εκείνοι που βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση: "Θα γίνει μία εκτίμηση των παικτών και θα χρησιμοποιηθούν οι παίκτες που είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση".

Ο προπονητής του Ολυμπιακού πρόκειται να αποκαλύψει τα πλάνα του για το ματς λίγη ώρα πριν απ' το ξεκίνημα του ντέρμπι στο Καραϊσκάκης και δεν αποκλείεται βέβαια να προβεί ξανά σε εμπνεύσεις τύπου Κωνσταντινούπολης, προκειμένου να ανακατέψει την τράπουλα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ