Καταστροφικό το «χτύπημα» του εγκέλαδου και για το δήμο Γόρτυνας – Τουλάχιστον 10 οικογένειες χωρίς σπίτια

Petite Perle 300×250

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχθεί ο Δήμος Γόρτυνας που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα εξαιτίας του ισχυρού σεισμού στο Αρκαλοχώρι. τεράστια τα προβλήματα , αλλά και την επιτακτική ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις και υποστήριξη από το κεντρικό κράτος και την Πολιτεία γενικότερα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στη Δημοτική Ενότητα Κόφινα. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί στη δημοτική αρχή περισσότερες από 200 αιτήσεις ελέγχων σε κτίσματα κι επιχειρήσεις από τη Δημοτική Ενότητα Κόφινα, ενώ σχεδόν όλα τα κτίσματα της περιοχής έχουν ρηγματώσεις.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, τουλάχιστον 10 οικογένειες έχουν μείνει χωρίς σπίτια, αφού κρίθηκαν ακατάλληλα, ενώ οι συνθήκες είναι τραγικές σε Ασήμι, Σωκαρά και Μοριά.

Την ίδια στιγμή, σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στους ιερούς ναούς της περιοχής, που σχεδόν καθολικά αντιμετωπίζουν θέματα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα στην περιοχή ωστόσο αντιμετωπίζει η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Ασήμι, που έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές, ενώ στον Ιερό Ναό έχουν σταματήσει να πραγματοποιούνται λειτουργίες.

Με βάση τις αυτοψίες της δημοτικής αρχής και τους ελέγχους από κλιμάκια μηχανικών που συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, εκτιμάται ότι περισσότερα από 40 κτίσματα είναι ακατάλληλα, ενώ θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει η περιοχή να επανέλθει σε μια κανονικότητα.

Πηγή: creta24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ