Κινδύνευσαν στη θάλασσα οι δύο τουρίστες

Petite Perle 300×250

Το ιστιοφόρο τους έπλεε μόνο με το πανί ανοιχτά του Ρεθύμνου

Περιπέτεια στη θάλασσα, με αίσιο ευτυχώς τέλος, έζησαν δύο τουρίστες που ταξίδευαν με το ιστιοφόρο τους στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης. Το απόγευμα της Κυριακής το σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη και έπλεε μόνο με το πανί στα ανοιχτά του Ρεθύμνου. 

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση των αρχών και το ιστιοφόρο υπό σημαία Γερμανίας ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι του Ρεθύμνου, με τους δύο επιβαίνοντες να είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος: "Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες της Κυριακής η Λιμενική  Αρχή Ρεθύμνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους «ISLY» σημαίας Γερμανίας  με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες,  στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. βόρεια βορειοανατολικά λιμένα Ρεθύμνου, το οποίο πλέει με χρήση ιστίου. 

Για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ έσπευσε και το Ρ/Κ «ΚΑΤΑΙΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΙ» Ν. Ρόδου 42 το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το ανωτέρω ιστιοφόρο στη μαρίνα Ρεθύμνου με ασφάλεια. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ISLY» μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα."

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ