Μεγάλο το στοίχημα για τη στέγαση των σεισμόπληκτων

Petite Perle 300×250

Αγώνας δρόμου για την αποχώρηση από τις σκηνές πριν χαλάσει ο καιρός – Εν αναμονή για τους πρώτους οικίσκους και το άνοιγμα της πλατφόρμας arogi.gov.gr

Σε μεγάλο στοίχημα για τον κρατικό μηχανισμό αναδεικνύεται το μείζον ζήτημα της στέγασης των σεισμόπληκτων και της αποχώρησής τους από τις σκηνές, καθώς όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι ο καιρός από τα τέλη της εβδομάδας χαλάει, με αποτέλεσμα η παραμονή των πληγέντων στο ύπαιθρο να καθίσταται αδύνατη.

Οι πρώτοι οικίσκοι, 34 στον αριθμό, αναμένονται τα αμέσως επόμενα 24ωρα στο Αρκαλοχώρι από το Υπουργείο Υποδομών, με πιθανότερη ημερομηνία την αυριανή. Εξάλλου, με ευθύνη των τοπικών αρχών προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου όπου και πρόκειται να τοποθετηθούν, κοντά στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου. Οι όποιες ενέργειες γίνονται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, την κεντρική διοίκηση, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες, την Εκκλησία, τις εθελοντικές οργανώσεις.

Εξάλλου, αναμένεται στο προσεχές μέλλον και η εγκατάσταση άλλων 12 οικίσκων που θα αξιοποιηθούν ως σχολικές αίθουσες για τις ανάγκες των μαθητών, καθώς για τα παιδιά των σεισμόπληκτων περιοχών η λύση της τηλεκπαίδευσης είναι ευνόητο πως δεν είναι εφικτή.

Οι πληγέντες αναμένουν επίσης το άνοιγμα της πλατφόρμας arogi.gov.gr προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και να προχωρήσει η διαδικασία για την έναρξη των άμεσων αποζημιώσεων τους, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των συναρμοδίων υπουργείων.

Για αύριο Τρίτη έχει προαναγγελθεί η επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, για τον συντονισμό των ενεργειών της Πολιτείας και των αρμοδίων φορέων που απαιτούνται, ιδιαίτερα τώρα που δυσχεραίνουν και οι καιρικές συνθήκες.

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ