Συνεχίστηκε όλη τη νύχτα η μετασεισμική ακολουθία στην Κρήτη

Petite Perle 300×250

Οι σεισμογράφοι κατέγραψαν 27 δονήσεις από τα μεσάνυχτα μέχρι τα ξημερώματα – Ασθενείς σεισμοί σημειώθηκαν βόρεια του Ηρακλείου αλλά και στη Γαύδο.

Συνεχίστηκε η μετασεισμική ακολουθία στη διάρκεια της νύχτας στις πληγείσες από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου περιοχές του νομού Ηρακλείου. Οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου από τα μεσάνυχτα έως τις 6:30 το πρωί της Δευτέρας κατέγραψαν συνολικά 27 δονήσεις.

Οι ισχυρότερες από αυτές σημειώθηκαν στη 1:41 και στη 1:39 και ήταν μεγέθους 3,4 και 3,3 Ρίχτερ αντίστοιχα. Όλες οι δονήσεις είχαν επίκεντρο την περιοχή δυτικά – νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου και μικρό εστιακό βάθος.

Σεισμός νύχτα

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους η μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή εξελίσσεται ομαλά, ωστόσο οι συνεχείς δονήσεις προκαλούν αναστάτωση στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών, ενώ πολλοί από αυτούς γίνονται αισθητοί και στην πόλη του Ηρακλείου.

Σεισμοί βόρεια του Ηρακλείου και νότια της Γαύδου

Ασθενείς σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Ηρακλείου και νότια της Γαύδου.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στις 4:59 τα ξημερώματα καταγράφηκε ασθενής σεισμική δόνηση 2,8 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή Βόρεια – Βορειοανατολικά του Ηρακλείου και σε απόσταση 48 χιλιομέτρων από την πόλη. Το εστιακό της βάθος υπολογίστηκε στα 71,4 χιλιόμετρα.

Σεισμική δόνηση βόρεια Ηρακλείου

Στις 5:52 οι σεισμογράφοι κατέγραψαν δόνηση 4 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή Νότια – Νοτιοδυτικά της Γαύδου σε απόσταση 82 χιλιομέτρων από το ακριτικό νησί. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

Δονηση Γαύδος

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ