Οργάνωση ΚΝΕ Λασιθίου – Άμεσα μέτρα για τα σχολεία στο Τζερμιάδο

Petite Perle 300×250

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Λασιθίου της ΚΝΕ – Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα για να μην χαθεί ούτε μία ώρα μαθήματος για τους μαθητές του Γυμνασίου και του ΓΕΛ στο Τζερμιάδο που τα σχολεία τους κρίθηκαν ακατάλληλα

Οι σεισμοί των προηγούμενων ημερών έδωσαν την χαριστική βολή στο Γυμνάσιο και στο ΓΕΛ στο Τζερμιάδο, τα οποία στεγάζονταν σε ένα απαρχαιωμένο, ετοιμόρροπο κτίριο. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που είχε φέρει στο φως πέρσι το ΚΚΕ με ερώτηση στην Βουλή: «Ουσιαστικά μιλάμε για σχολεία ετοιμόρροπα, χωρίς μελέτη στατικότητας! Ο δυτικός τοίχος του Γυμνασίου είναι έτοιμος να καταρρεύσει! Υπάρχουν κολώνες που έχουν ανοίξει και φαίνονται τα σίδερα!»

Ενώ όπως τόνιζε το Συμβούλιο Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ σε ανακοίνωση στήριξης στους μαθητές των σχολείων που διεκδικούσαν : «Με λίγα λόγια κάθε μέρα που οι μαθητές πάνε σχολείο κινδυνεύουν από: τον κορονοϊό, μην πέσει και τους πλακώσει κανένας τοίχος ή και ολόκληρο το σχολείο, από ηλεκτροπληξία καθημερινά ή ακόμα και από κεραυνό αν χτυπήσει και δεν δουλέψει το παρατημένο αλεξικέραυνο, από σεισμούς (που γίνονται συχνά τελευταία στην Κρήτη).»

Είναι λογικό και επόμενο λοιπόν, μετά από τους σεισμούς που συγκλόνισαν την Κρήτη ένα τέτοιο κτίριο να κριθεί ακατάλληλο, αφήνοντας τους μαθητές στον αέρα. 

Εξελίξεις προδιαγεγραμμένες και εγκληματίες με ονοματεπώνυμο

Αυτό που δεν είναι λογικό, που είναι εγκληματικό και ασυγχώρητο είναι η πραγματική αδιαφορία και υποβάθμιση του θέματος, η κοροϊδία προς τους μαθητές και τους γονείς, εδώ και έναν χρόνο από όλους τους αρμόδιους φορείς, από τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή, έως την Αντιπεριφέρεια και το Υπουργείο Παιδείας! Ποιος από αυτούς θα έπαιρνε την ευθύνη αν είχαμε τραυματισμούς μαθητών ή και θύματα;

Έχουν τεράστιες εγκληματικές ευθύνες όλοι αυτοί που πριν από ακριβώς έναν χρόνο απαντούσαν απαξιωτικά τόσο στους μαθητές που κινητοποιούντουσαν για το κτιριακό πρόβλημα (απειλώντας ακόμα και να φέρουν εισαγγελέα), όσο και προς το ΚΚΕ που έφερε το θέμα στην Βουλή, αλλά και την Λαϊκή Συσπείρωση που έφερε το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επιβεβαιώθηκε αυτό που άλλωστε φαινόταν και με γυμνό μάτι, πως οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν πέρσι ήταν για τα μάτια του κόσμου, δεν αντιμετώπιζαν το στατικό πρόβλημα του κτιρίου. Οι μαθητές και οι γονείς τους που ανησυχούσαν είχαν δίκιο!

Τώρα είναι ώρα αγώνα! Για κάθε μαθητή, για κάθε γονιό και εκπαιδευτικό για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην μόρφωση!

Διεκδικούμε:

  • Να μην χαθεί ούτε ώρα μαθήματος. 
  • Άμεση διασφάλιση όλων των κατάλληλων υποδομών που θα πληρούν με ασφάλεια τη συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
  • Να δρομολογηθεί άμεσα η ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος που να στεγάζει το ΓΕΛ και το Γυμνάσιο στο Τζερμιάδο, ή να αποκατασταθεί το υπάρχον αν είναι εφικτό.

Η ΚΝΕ είναι δίπλα και στηρίζει τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση για να δοθεί άμεση λύση στα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ