Δήμος Μαλεβιζίου – Επισκόπηση Σεπτεμβρίου

Petite Perle 300×250

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου σηματοδοτεί την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Ο Δήμος Μαλεβιζίου στη διάρκεια του καλοκαιριού προχώρησε στις απαραίτητες επισκευές και συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τους μαθητές με το πρώτο κουδούνι. 
Τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης άφησε την τελευταία του πνοή. Με πρόταση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα προς το Δημοτικό Συμβούλιο το Ανοιχτό Θέατρο Γαζίου θα μετονομαστεί σε Θέατρο Μίκη Θεοδωράκη ως ελάχιστος φόρος τιμής στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη. 

Ο Σεπτέμβριος όμως σημαδεύτηκε από τον ισχυρό σεισμό των 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι που άφησε πίσω του έναν νεκρό και εκατοντάδες συμπολίτες μας άστεγους στους δήμους Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων. Από την επόμενη κιόλας μέρα του σεισμού οι μηχανικοί του Δήμου Μαλεβιζίου πραγματοποίησαν ελέγχους σε όλα τα δημόσια κτίρια και στα σχολεία χωρίς ευτυχώς να διαπιστωθεί πρόβλημα στατικότητας σε κάποιο από αυτά.

Μενέλαος Μποκέας: «Ήρθε η ώρα η περιοχή των Λινοπεραμάτων με σχέδιο και όραμα να πάει πολλά βήματα μπροστά.»

Στις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται στην περιοχή των Λινοπεραμάτων με την απομάκρυνση του εργοστασίου της ΔΕΗ αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας κατά την τοποθέτηση του στη 2η Διαβούλευση για το σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ» 2021-2027» που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο από την Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, αρμόδιου για το ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκου.

Σε Νηπιαγωγεία και στο Λύκειο Γαζίου βρέθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας για τον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος βρέθηκε στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας καθώς και στο 2ο και 3ο Νηπιαγωγεία τα οποία στεγάζονται πλέον σε νέα κτίρια, και στο Λύκειο Γαζίου όπου ο αγιασμός έγινε για τους μαθητές της Τρίτης Λυκείου.

«Από το σκοτάδι βλέπουμε το φως». Αυτό μας είπε η Διευθύντρια του νέου -πλέον-  Νηπιαγωγείου στην περιοχή της Βαγιάς και σίγουρα μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Από την πρώτη μας μέρα στο Δήμο αγωνιζόμαστε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη σωστή εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας για νέα σχολεία σύγχρονα και ασφαλή. Χώροι για νήπια, έτσι όπως πρέπει να είναι. Δουλεύουμε συνεχώς, ολοκληρώνοντας καινούριες εγκαταστάσεις, ανακαινίζοντας υφιστάμενες και προετοιμάζοντας νέες μόνιμες λύσεις. Οι ευθύνες σε εμάς. Το χαμόγελο, στα παιδιά. Καλή σχολική χρονιά σε όλους»!

Τα παραπάνω ανέφερε, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, σχετικά με την ποιοτική αλλαγή που παρατηρείται στην προσχολική εκπαίδευση στο Μαλεβίζι. Σε λιγότερο από δύο χρόνια γίνεται πράξη η δέσμευση του Δημάρχου για τη φοίτηση όλων των μαθητών της προσχολικής εκπαίδευσης σε σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, που πληρούν τις προδιαγραφές της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ταυτόχρονα, είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η προσχολική εκπαίδευση στο Μαλεβίζι υλοποιείται ομαλά, χωρίς να αφήνει κανένα παιδί εκτός τάξης.

Μετά από 20 μήνες πραγματοποιήθηκε μέσα στο Σεπτέμβριο η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν οριστεί. 
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας αναφέρθηκε εκτενώς στις κινήσεις που κάνει η δημοτική αρχή για την παραχώρηση της Χερσαίας Ζώνης των Λινοπεραμάτων στο Δήμο τονίζοντας πως αυτό αποτελεί ζήτημα υψηλής σπουδαιότητας για τις επόμενες γενιές. 
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου έγινε μία εκτενή συζήτηση για τη νέα χάραξη του ΒΟΑΚ εντός των ορίων του Δήμου. 

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Μαλεβιζίου αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου. Λίγα λεπτά μετά το σεισμό των 6 ρίχτερ ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας αποφάσισε να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων. 
Παράλληλα από την ίδια κιόλας μέρα μηχανικοί του Δήμου ξεκίνησαν τις αυτοψίες σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια προκειμένου να καταγράψουν ζημιές και προβλήματα ενώ η Πολιτική Προστασία του Δήμου με μήνυμα της στα κινητά τηλέφωνα ενημέρωνε για την ενεργοποίηση του Σχεδίου Δράσης Εγκέλαδος.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών και στο Μαλεβίζι στο κάλεσμα του Δήμου Μαλεβιζίου για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους των Δήμων Αρχανών Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδας. Από την πρώτη στιγμή πολίτες, πολιτιστικοί σύλλογοι, σχολεία και επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν με θέρμη. 
Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης παραδόθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου στο συντονιστικό κέντρο. 

Η προσπάθεια στήριξης των σεισμόπληκτων συμπολιτών μας δεν σταμάτησε όμως με τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τους καταξιωμένους και αγαπητούς καλλιτέχνες Γιώργο και Νίκο Στρατάκη οργάνωσαν μία συναυλία αλληλεγγύης για τους πληγέντες των Δήμων Αρχανών Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδας. 

Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Μαλεβιζίου αλλά και μέσω της δωρεάν εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα «Δημότης Μαλεβιζίου» μπορούν οι κάτοικοι του Δήμου αλλά και επιχειρηματίες να δηλώνουν τις ζημιές που έχουν υποστεί οικείες και κτίρια από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου έχει δημιουργηθεί ειδική φόρμα με τίτλο «On line Δήλωση Ζημιών από Σεισμό» όπου εκεί θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι τα στοιχεία που απαιτούνται.

Στην εφαρμογή «Δημότης Μαλεβιζίου» οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν την ενότητα Πιστοποιητικά και στη συνέχεια Έκτακτα Αιτήματα και On Line Δήλωση Ζημιών από Σεισμό. 

Τα παιδιά ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στην 19η Λαμπαδηδρομία που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μαλεβιζίου την Παρασκευή. Δεκάδες παιδιά συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία μαζί με τους γονείς τους στέλνοντας το μήνυμα του εθελοντισμού και προσπάθησαν όλοι μαζί να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν τον κόσμο ώστε να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι τα παιδιά από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρίες του Δήμου Μαλεβιζίου που μετέφεραν τη φλόγα στα τελευταία της μέτρα και άναψαν το βωμό στο Ανοιχτό Θέατρο Γαζίου εισπράττοντας ένα πολύ δυνατό χειροκρότημα από τους δεκάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ