Ο αρχηγός του ΟΦΗ Κώστας Γιαννούλης, αναφέρεται στο δίδαγμα της περσινής χρονιάς

Petite Perle 300×250

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Crete2day, Κώστας Γιαννούλης αναφέρεται στη πορεία της ομάδας του.

-Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το δίδαγμα που άφησε στον ΟΦΗ η ψυχοφθόρος περυσινή χρονιά, για να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο στο μέλλον;

«Το δίδαγμα είναι ότι όσο εύκολα και γρήγορα μπορείς να φτάσεις ψηλά, άλλο τόσο μπορεί να φτάσεις χαμηλά. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα. Που ξεκινάει από το διοικητικό και φτάνει μέχρι το αγωνιστικό κομμάτι»

-Η «κατοχύρωση» μιας συγκεκριμένης αγωνιστικής ταυτότητας ήταν ένας από τους βασικούς στόχους του ΟΦΗ τα προηγούμενα χρόνια. Πέρυσι αυτό διαταράχτηκε. Πόσο κοντά είναι ο ΟΦΗ στην οριστική «κατοχύρωση» μιας ταυτότητας που θα παραμένει αναλλοίωτη;

«Όλοι θέλουμε να κρατάμε μια σταθερότητα σε κάθε τομέα. Ακόμα και στο ψυχολογικό κομμάτι. Δεν είναι εύκολο να το κρατήσεις. Πέρυσι είμαστε πολύ ενωμένοι. Αν δεν είχαμε αυτό το «δέσιμο» μεταξύ μας, η ομάδα δεν θα ήταν στην Σούπερ Λιγκ. Άλλη ομάδα θα είχε υποβιβαστεί»

-Τι ήταν λοιπόν αυτό που σας κράτησε;

«Όλη η ομάδα ήταν ενωμένη. Η διοίκηση ήταν κοντά μας, ο κόσμος ήταν μαζί μας. Είναι πολύ σημαντικό ακόμα και στα άσχημα αποτελέσματα να υπάρχει ηρεμία στα αποδυτήρια. Από τη διοίκηση ξεκινάει αυτό. Αν σε αυτές τέτοιες περιπτώσεις φέρνει τον πανικό μετά από 1 – 2 αρνητικά αποτελέσματα, αυτό μεταδίδεται και στους ποδοσφαιριστές. Εκεί που μπορείς να αποδώσεις 70%, πέφτεις στο 40%. Ο κόσμος μπορεί να στενοχωριόταν αλλά μας καταλάβαινε. Αυτό κράτησε την ομάδα, και μείναμε στην Σούπερ Λιγκ».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ