Πανεπιστήμιο Κρήτης – Ρέθυμνο: Yψηλό το ποσοστό εμβολιασμού προσωπικού και φοιτητών

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Εμβολιάστηκε το 95% του διδακτικού προσωπικού, σχεδόν το 80% των φοιτητών και το 85% του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο – Eπιστροφή στα αμφιθέατρα για τους φοιτητές

Ζωή απέκτησε και πάλι μετά από σχεδόν δύο χρόνια η Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο, αλλά ακόμα και η ίδια πόλη η οποία κατακλύστηκε από εκατοντάδες φοιτητές.

Η έναρξη της νέας ακαδημαϊκής περιόδου έγινε με καλούς οιωνούς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπρύτανης, Δημήτρης Μυλωνάκης, καθώς πάνω από το 80% των φοιτητών, αλλά και του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Ο Νίκος Παυλάκης είναι ένας από τους εκατοντάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο που ένα 24ωρο μετά την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής περιόδου, εξακολουθεί να κάνει «αναγνωριστική έρευνα» των εγκαταστάσεων της πανεπιστημιούπολης Γάλλου. Αν και δευτεροετής του οικονομικού τμήματος, ήταν η πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης όμως και για πολλούς άλλους φοιτητές, που τηρώντας απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, κατέκλυσαν τα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, δίδοντας ζωή στο ναό της εκπαίδευσης.

Μεγάλο το ποσοστό των εμβολιασμένων

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για σχεδόν δύο χρόνια, είχε μετατρέψει τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο Ρέθυμνο σε μια έρημη πανεπιστημιούπολη. Η ανακοίνωση για την κανονική λειτουργία των Πανεπιστημίων βρήκε έτοιμους καθηγητές και φοιτητές σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, οι οποίοι με υποδειγματική συμπεριφορά και με τα απαραίτητα έγγραφα ανά χείρας, περνούν πλέον το κατώφλι των εγκαταστάσεων. Με βάση τα μέχρι στιμγής στοιχεία το 95% του διδακτικού προσωπικού είναι εμβολιασμένο, σχεδόν το 80% των φοιτητών και το 85% του διοικητικού προσωπικού.

Το προσεχές διάστημα, όπως επισημαίνει στην ΚΡΗΤΗ TV ο αντιπρύτανης, Δημήτρης Μυλωνάκης, στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος θα βρεθούν και κινητά κλιμάκια εμβολιασμού.

Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα για το πανεπιστήμιο Κρήτης σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο ήταν και παραμένει η στέγαση των φοιτητών. Οι περίπου 3.000 νέες φοιτητικές εστίες αν και θα λύσουν διαπαντός το στεγαστικό, εντούτοις, δεν έχουν ακόμα κατασκευαστεί. Μέχρι τότε o αντιπρύτανης Δημήτρης Μυλωνάκης απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες σπιτιών του Ρεθύμνου, ώστε να μην γυρίσουν την πλάτη στο πανεπιστήμιο Κρήτης οι πρωτοετείς φοιτητές.

Βάσει των στοιχείων του 2020, οι εγγεγραμμένοι φοιτητές του ΠΚ σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο είναι 20.900. Από αυτούς οι ενεργοί στο Ρέθυμνο είναι 8.500 και στο Ηράκλειο 6.500.

neakriti.gr

Related Articles