Δράμα: «Φοβόμασταν τη διασωλήνωση», λέει η γιαγιά της 14χρονης με κορωνοϊό που πήγε στο νοσοκομείο με εισαγγελική παρέμβαση

Petite Perle 300×250


Εισαγγελική παρέμβαση χρειάστηκε για να νοσηλευτεί ένα κορίτσι 14 ετών, που νοσεί από κορωνοιό, στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο Mega η γιαγιά της 14χρονης από τη Δράμα, εξήγησε τους λόγους που η οικογένεια κράτησε το κορίτσι στο σπίτι παρά τις επίμονες συστάσεις των γιατρών να μπει στο νοσοκομείο.

«Διασωλήνωση αυτό φοβόμασταν. Τη διασωλήνωση. Αυτό το φοβόμαστε πάρα πολύ. Κι εμείς κάναμε τα πάντα για το παιδί, εξετάσεις, φάρμακα, στους γιατρούς, ακτινογραφίες, τα πάντα. Και οξυγόνο στο σπίτι νοικιάσαμε. Τα πάντα, τα πάντα, τα πάντα» είπε η γιαγιά της 14χρονης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλα ξεκίνησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και με τον πυρετό να μην υποχωρεί, κάλεσαν παιδίατρο στο σπίτι, ο οποίος μόλις εξέτασε το παιδί, τους ενημέρωσε πως η εισαγωγή στο νοσοκομείο είναι μονόδρομος.

«Τρίτη μέρα σταμάτησε ο πυρετός και το μόνο που έλεγε μια φορά την ημέρα- αν το έλεγε- ότι πνίγεται. Επειδή η μαμά είχε οξυγόνο, δίναμε και στο παιδί. Βλέπαμε ότι είχε βελτίωση και νοικιάσαμε άλλο ένα στο σπίτι», ανέφερε η γιαγιά του κοριτσιού.

Ο παιδίατρος βλέποντας την άρνηση των γονιών για μεταφορά της 14χρονης στο νοσοκομείο ενημέρωσε τον Ιατρικό σύλλογο.

«Και το παιδί δεν ήθελε με τίποτα. Έκλαιγε, χτυπιόταν. "δεν πάω στο νοσοκομείο, δεν πάω στο νοσοκομείο". Και είπαμε δεν θα πάει γιατί μας κορόιδεψαν με τον γαμπρό μας. Απλώς ο παιδίατρος πήγε και κατήγγειλε το περιστατικό και μας έστειλαν στο νοσοκομείο» συμπλήρωσε η γιαγιά της 14χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του κοριτσιού παρουσιάζει βελτίωση.

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ