Ελλάδα-Ολλανδία την Κυριακή στα Δύο Αοράκια

Petite Perle 300×250

Την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ολλανδία αντιμετωπίζει στο Μεγάλο Κλειστό Ηρακλείου Κρήτης (Δύο Αοράκια) η Εθνική Γυναικών Χάντμπολ την Κυριακή 10 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 (ΕΡΤFLIX) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου προκριματικού ομίλου για το EURO 2022.

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Περιφέρεια Κρήτης

Η Εθνική Γυναικών της Ελλάδας αποτελείται από νεαρές αθλήτριες με μέσο όρο ηλικίας τα 22 χρόνια που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν μία ανταγωνιστική ομάδα για το μέλλον, προσπαθώντας να διεκδικήσουν την πρόκριση στο EURO του 2024.

Αυτά τα παιχνίδια του ομίλου με σπουδαίους αντιπάλους (Ολλανδία, Γερμανία, Λευκορωσία) είναι πολύτιμα για τον αγωνιστικό ρυθμό και τις παραστάσεις που θα αποκτήσουν ενόψει της συνέχειας.

H Oλλανδία συγκαταλέγεται στις υπερδυνάμεις του αθλήματος με σπουδαίες διακρίσεις τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τον παγκόσμιο τίτλο που κατέκτησε το 2019 στην Ιαπωνία, έχει στην κατοχή της το Ασημένιο μετάλλιο από το EURO 2016, το χάλκινο στο EURO 2018 και άλλα δύο μετάλλια (ασημένιο και χάλκινο) στα παγκόσμια του 2015 και 2017.

Πήρε μέρος τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (2016), όσο και στους πρόσφατους του Τόκιο, κατακτώντας την 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Πρώτο παιχνίδι χάντμπολ στο Ηράκλειο

Είναι μόλις η δεύτερη φορά στην 44η χρονη ιστορία του ελληνικού χάντμπολ που Εθνικό συγκρότημα του αθλήματος θα φιλοξενηθεί στη Κρήτη για επίσημο αγώνα και η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί στο Ηράκλειο.

Πριν από 10 χρόνια στις 9 Μαρτίου του 2011 η Εθνική Ανδρών σημειολογικά είχε αντιμετωπίσει και τότε την Ολλανδία στο ΔΑΚ Κλαδισου Χανίων επικρατώντας με 30-23 για τα προκριματικά του ΕURO 2012.

Συνέντευξη Τύπου

Το Σάββατο 9/10 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη συνέντευξη Τύπου στα "Δύο Αοράκια" παρουσία του Ειδικού Γραμματέα της ΟΧΕ Φραγκίσκου Ζαλώνη, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβά, του Ομοσπονδιακού τεχνικού Παναγιώτη Μεσσήνη και της αρχηγού της Εθνικής Μάγδας Κεπεσίδου.

Στήριξη στους σεισμόπληκτους

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος με την αρωγή του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και της Περιφέρειας Κρήτης αποφάσισε να αφιερώσει τον αγώνα στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας θα συγκεντρωθούν χρήματα για τους ανθρώπους που έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ το τελευταίο διάστημα.

Γι αυτό τον λόγο δεν θα υπάρχει αντίτιμο εισιτηρίου, η είσοδος για τον αγώνα είναι ελεύθερη.

Βραβεύσεις

Στο ημίχρονο του αγώνα Ελλάδα- Ολλανδία η Ομοσπονδία θα βραβεύσει με αναμνηστική πλακέτα για την στήριξη τους στην διοργάνωση του αγώνα τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου

Είσοδος στο γήπεδο

Για την πρόσβαση στην εγκατάσταση τόσο για τους επισήμους (με επίδειξη πρόσκλησης) όσο και για τους φιλάθλους είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Για τους έχοντες εργασία (εργαζόμενοι σε ΜΜΕ, ΟΧΕ) η είσοδος μπορεί να γίνει και με αρνητικά rapidtest 48 ωρών ή PCR test 72 ωρών. Η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους της εγκατάστασης είναι υποχρεωτική.

KonstantinosChatzidimitriou

Διευθυντής Επικοινωνίας

Press- Media Director

Hellenic Handball Federation

3rd September 56- GR 10433 Athens, Greece

Office:  +30 2108258825

Mobile:  +30 6973495585

E-mail:  [email protected]

Web Site:  www.handball.org.gr

InstagramPage: hatzi107

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ