Μητσοτάκης στο ΙΟΒΕ: Οφείλουμε να κάνουμε ένα οικονομικό άλμα

Petite Perle 300×250

Την ανάγκη να προχωρήσει η χώρα σε ένα νέο οικονομικό άλμα την επόμενη δεκαετία υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα «Ελληνική Κοινωνία: Από τη σπορά στην καρποφορία», που διοργάνωσε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Ο πρωθυπουργός  σημείωσε επίσης ότι η χώρα δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τους «ευρωπαικούς μέσους όρους» καθώς έχει τις δυνατότητες να διακριθεί στον τομέα της οικονομίας αξιοποιώντας τα συγκρτικά της πλεονεκτήματα ενώ σημείωσε με έμφαση ότι για να επιτευχθούν οι συγκεκριμένοι στόχοι απαιτείται  η δημσόσια πολιτική να διαθέτει τεχνοκρατικά στοιχεία.

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης η οποία ήταν  αφιερωμένη στον εκλιπόντα επίτιμο πρόεδρο του ΙΟΒΕ, Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο, ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι από την οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας όλοι πλέον έχουν ωριμάσει. «Η εργοδοσία, το κράτος, όλοι οι κοινωνικοί φορείς και εταίροι είναι πλέον πιο ώριμοι»  παρατήρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβαση του και υπογράμμισε με έμφαση ότι πλέον έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα να μείνουμε μακριά από την ακραία πόλωση και τους διχασμούς. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε μάλιστα στην πρόσφατη συνάντησή του με εργαζόμενους από το Νώριο της Σύρου. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι πλέον οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι τα συμφέροντά τους ταυτίοζονται με τα συμφέροντα της επιχείρησης τους σημείωσε ο πρωθυπουργός δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ωρίμανση της ελληνικής κοινωνίας με βάση τα πραγματικά στοιχεία και δεδομένα.

«Εμείς αναμετρηθήκαμε με τον λαικισμό και καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από αυτό το βέρτιγκο» είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης συμετείχαν οι:

Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, Καθηγητής ΟΠΑ
Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Chipita Α.Ε. αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΒ
Στάθης Καλύβας, Καθηγητής Gladstone Professorship of Government, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης
Ραφαήλ Μωυσής, Επίτιμος πρόεδρος ΙΟΒΕ

Την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ