Σ. Κεφαλογιάννης – Το «Αστεροσχολείο» του Σκίνακα ετοιμάζεται

Petite Perle 300×250

Σπουδαίοι αστρονόμοι και μουσικοί θα μπορούν να συναντηθούν στο κοινό τους σπίτι  μια «θεϊκή αλχημεία» μεταξύ μουσικής και αστεριών

Στο Πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» – Άξονας Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός, Αθλητισμός» εντάσσεται το σχολείο των αστεριών ή το «Αστεροσχολείο» στα Ανώγεια, όπως το χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Ένα κτίριο πολλαπλών χρήσεων στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα με στόχο την ενδυνάμωση δράσεων εκπαίδευσης, προβολής, πολιτισμού, και θεματικού τουρισμού στον Δήμο Ανωγείων και σε όλη την Κρήτη.

«Στο Αστεροσχολείο, μέσα από μια ποικιλία πολιτιστικών δράσεων που θα φιλοξενηθούν εκεί, αυτή η παράδοση θα τοποθετηθεί και θα αναδειχθεί εντός ενός νέου πλαισίου. Το κτίριο θα προσφέρει έναν φυσικό χώρο όπου σπουδαίοι αστρονόμοι και σπουδαίοι μουσικοί θα μπορούν να συναντηθούν στο κοινό τους σπίτι και να συνομιλήσουν μεταξύ τους και με το κοινό τους – μια «θεϊκή αλχημεία» μεταξύ μουσικής και αστεριών» επισημαίνει ο Δήμαρχος.

Πηγή: radio984.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ