Με επιτυχία στην Κρήτη το 8ο Πανελλήνιο συμπόσιο νοσηλευτικής ογκολογίας

Petite Perle 300×250

Στ. Αρναουτάκης: «Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την υγεία και τους λειτουργούς της»

Στο μεγαλείο της προσπάθειας,του ανθρωπισμού,του ηρωισμού, που διακρίνει νοσηλευτές και γιατρούς του κρίσιμου τομέα της Ογκολογίας,αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στο 8ο Πανελλήνιο συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας που πραγματοποιείται με μεγάλη συμμετοχή συνέδρων και ομιλητών στο Ηράκλειο,στο κτίριο της σχολής Επιστημών Υγείας του Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Ο κ.Αρναουτάκης,παρόντος του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκου,του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Λάμπρου Βαμβακά, τοπικών εκπροσώπων και φορέων της υγείας,αναφέρθηκε στην δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας,στην καλή συνεργασία και στήριξη του τομέα της Υγείας από την Περιφέρεια,ενώ παράλληλα εξέφρασε την θέληση του να δημοπρατηθεί το έργο της νέας Ογκολογικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Οργανωτής του 8ου συμποσίου που ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ,είναι ο Εθνικός σύνδεσμος νοσηλευτών Ελλάδος του τομέα νοσηλευτικής ογκολογίας με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης,τις νοσηλευτικές Διευθύνσεις νοσοκομείων Κρήτηςκαι την αιγίδα της 7ηςΥ.Π.Ε. Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης,καλωσορίζοντας στην Κρήτη,τους οργανωτές,ομιλητές,συνέδρους,ανέφερε,ότι, «ως Περιφέρεια Κρήτης, αισθανόμαστε την ανάγκη να αναφερθούμε στο μεγαλείο της προσπάθειας,του ανθρωπισμού που σας διακρίνει.Στη μάχη απέναντι στην πρωτοφανή πανδημία, συστρατευθήκαμε με όπλα σας την επιστημοσύνη, την αλληλεγγύη, το φιλότιμο και την ευθύνη.

Πίσω από τις μάσκες και τις βαριές στολές, τιμήσατε τον όρκο σας. Δώσατε αξία στο αγαθό της ζωής. Προσφέρατε την ελπίδα και το χαμόγελο σε χιλιάδες ασθενείς, όπως άλλωστε πράττετε στα χρόνια της υπηρεσίας σας, στις Ογκολογικές Μονάδες των νοσοκομείων μας».

Ο κ. Αρναουτάκης παράλληλα,αναφέρθηκε στην έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας,λέγοντας: «Δώσαμε προτεραιότητα στην ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων και των δομών υγείας της Κρήτης.Με την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ειδών ατομικής προστασίας που διανείμαμε σε φορείς και υγειονομικές μονάδες,  συμβάλλαμε καθοριστικά στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.Συνολικά χρηματοδοτήσαμε με 36.953.976 ευρώ έργα υποδομής σε υγειονομικές μονάδες της Κρήτης. Διαθέσαμε από το επιχειρησιακό μας πρόγραμμα 23.000.000 ευρώ για την ενίσχυση των φορέων της υγείας με νέο επικουρικό προσωπικό.  Ενώ προχωρήσαμε και στην προμήθεια νέων ασθενοφόρων.Παράλληλα,χρηματοδοτήσαμε ειδικά προγράμματα σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή τόσο για την ανίχνευση των μεταλλάξεων όσο και για την επιμόρφωση χιλιάδων επαγγελματιών με στόχο την εκπαίδευση τους για τον μετριασμό και την πρόληψη της πανδημίας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Περιφερειάρχης,είπε πως η νοσηλευτική ογκολογία, αποτελεί ίσως έναν από τους κρισιμότερους πυλώνες του εθνικού συστήματος υγείας και συνεχάρη τους οργανωτές,συμμετέχοντες, «όλους που δίνετε αγώνα καθημερινάδίπλα-δίπλα με τους ογκολογικούς ασθενείς αναδεικνύεστε ως ήρωες, επιστρατεύοντας όλες σας τις δυνάμεις, την αφοσίωση και την υπομονή σας, συχνά  με μεγάλο προσωπικό κόστος, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κοινό καλό. Για αυτή την προσπάθειά σας, παραμένουμε υπόχρεοι απέναντί σας».

Η Πρόεδρος, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του επιτυχημένου συμποσίου, ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για τη συνδιοργάνωση και στήριξη της δημόσιας Υγείας από την Περιφέρεια ενώ τόνισαν πως η διοργάνωση του Συμποσίου στην Κρήτη αποτέλεσε συνεδριακό και ταξιδιωτικό πόλο έλξης για έναν μεγάλο αριθμό συναδέλφων τους και την συγκεκριμένη χρονική περίοδο δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν και σε θέματα που αφορούν στην Πανδημία COVID-19 και τους κινδύνους που διατρέχουν οι ογκολογικοί ασθενείς, η πλέον ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ