Χ. Μαμουλάκης: Μπάχαλο με τις αποζημιώσεις, αντί για επιδοτήσεις, προκύπτουν δάνεια

Τελευταία Ενημέρωση:

Ένα απίστευτο επιτελικό μπάχαλο ήρθε σήμερα Δευτέρα 11/10 στην επιφάνεια, σχετικά με τις αποζημιώσεις των σεισμόπληκτων κατοίκων και επαγγελματιών των Δήμων του νομού Ηρακλείου που βρέθηκαν στη μανία του Εγκέλαδου.

Όπως προκύπτει από το ΦΕΚ 4646 Β/7-10-2021 αλλάζουν τα δεδομένα και πλέον οι σεισμοπαθείς μπορούν να λάβουν αρωγή αποζημίωσης μόνο για ένα ακίνητο ιδιοκτησίας τους. Για παράδειγμα, σεισμοπαθής που είχε στην κατοχή του δυο κατοικίες, ή μια κατοικία και έναν επαγγελματικό χώρο, θα λάβει δωρεάν στεγαστική συνδρομή μόνο για τη μια, ενώ για την άλλη θα πρέπει να πάρει δάνειο.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στο νέο ΦΕΚ: Σε περίπτωση που στον/στην ίδιο/-α ιδιοκτήτη/τρια ανήκαν την ημέρα των σεισμών, περισσότερες της μίας ιδιοκτησίες, λειτουργικά ανεξάρτητες ως προς τη χρήση, είτε αυτές αποτελούν διηρημένες ιδιοκτησίες, είτε όχι, Δ.Κ.Α. (Δωρεάν Κρατική Αρωγή) δικαιούται μόνο για μία από αυτές, την οποία επιλέγει ο/η ίδιος/-α με υπεύθυνη δήλωσή του/της. Για τις υπόλοιπες ιδιοκτησίες χορηγείται το σύνολο της Σ.Σ. (Στεγαστική Συνδρομή) εξ ολοκλήρου υπό μορφή Α.Δ. (Άτοκου δανείου). Όμως, μέχρι και σήμερα, όσοι έκαναν αίτηση στην πλατφόρμα arogi, μπορούσαν να δηλώσουν όλες τις ιδιοκτησίες τους για τις οποίες και λάμβαναν προκαταβολή, χωρίς να υπάρχει κάποια ειδοποίηση από το σύστημα, ότι αυτά τα ποσά αφορούν δανεισμό, αντί για δωρεάν συνδρομή της Πολιτείας!

«Γινόμαστε μάρτυρες ενός απίστευτου μπάχαλου από την πλευρά της Κυβέρνησης της ΝΔ, που έχει ως θύματα τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Αυτός ο εμπαιγμός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτός. Άνθρωποι που έχασαν τα πάντα από τον σεισμό, φυσικά και δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις δανειακές απαιτήσεις που κάποιοι αποφάσισαν για λογαριασμό τους και μάλιστα εν κρυπτώ. Καλούμε την Κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρήσει άμεσα σε τροποποίηση του πλαισίου έτσι ώστε να ενισχυθούν οι σεισμοπαθείς επί της ουσίας και όχι με δάνεια, ενώ φέρνουμε το θέμα και στο Κοινοβούλιο, καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς να δώσουν εξηγήσεις για τα νέα τους κατορθώματα.».

Χαρακτηριστικό του μεγέθους της επιτελικής ανικανότητας, είναι και το ότι μέχρι αργά το μεσημέρι της Δευτέρας 11/10, στην πλατφόρμα arogi ήταν αναρτημένα παλαιότερα ΦΕΚ, τα οποία αναιρούνται από το σημερινό!

Related Articles