Η δήλωση του Μανώλη Συντυχάκη για την απεργία των εκπαιδευτικών

Petite Perle 300×250

Η δήλωση του Μ. Συντυχάκη για τη μεγάλη επιτυχία της απεργίας των εκπαιδευτικών:

Χαιρετίζουμε τους απεργούς εκπαιδευτικούς που μαζί με τους γονείς και τους μαθητές συμμετείχαν σήμερα μαζικά και δυναμικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο. Έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα θα μείνουν στα χαρτιά.

Η κυβέρνηση δεν επιδιώκει την αναβάθμιση της παιδείας. Αντίθετα, δυναμώνει τους ταξικούς φραγμούς στο όνομα της «ποιότητας της εκπαίδευσης». Εντείνει τις μαθησιακές ανισότητες και τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις σχολικές μονάδες, σχεδιάζει ένα σχολείο όπου η μόρφωση θα παρέχεται σαν εμπόρευμα, ένα σχολείο εξαρτημένο από τις τσέπες των γονιών, δεσμευμένο από τις συνολικές κοινωνικές ανισότητες, πιο φτηνό για το κράτος και αχανές πεδίο κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις.

Στήνει τον μηχανισμό με τη λεγόμενη «αξιολόγηση», που είναι διαρκής διακηρυγμένος πόθος στρατηγικής σημασίας όλων των κυβερνήσεων, γιατί θέλει τον ασφυκτικό έλεγχο για το πώς προχωράνε οι παραπάνω αντιεκπαιδευτικοί, εφιαλτικοί για τη μόρφωση των παιδιών,  στόχοι.

Η άρνηση των εκπαιδευτικών να παίξουν ρόλο σε αυτό το αντιλαϊκό έργο, είναι πράξη παιδαγωγικής ευθύνης γιατί ζουν από πρώτο χέρι την υποβάθμιση, τις άνισες μορφωτικές και κοινωνικές αφετηρίες, τα λαϊκά βάσανα. Οι εκπαιδευτικοί υπερασπίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών τους και την  παιδαγωγική τους υπόσταση.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές με τον αγώνα τους  υπερασπίζονται το δικαίωμα στην ολόπλευρη  μόρφωση, με βάση τις σημερινές δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, για να μπορούν τα παιδιά του λαού να μορφώνονται ολόπλευρα, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις, σε ένα σχολείο πραγματικά δημόσιο και δωρεάν.

Ο αγώνας τους είναι δίκαιος  και θα είναι νικηφόρος!

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ