Τεράστιο το κύμα εθελοντισμού για τους σεισμόπληκτους

Petite Perle 300×250

Περισσότερα από 1.000 άτομα έχουν διαθέσει τον εαυτό τους για την ανακούφιση των πληγέντων μόνο μέσα από την πλατφόρμα του Ημιμαραθωνίου Κρήτης

Όσο περνούν οι μέρες, μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, τόσο φουσκώνει το κύμα συμπαράστασης προς τους πληγέντες από τους εθελοντές που έσπευσαν από τις πρώτες κιόλας ώρες να παράσχουν βοήθεια στους ανθρώπους που βρέθηκαν άστεγοι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ενδεικτικό της συνεχώς αυξανόμενης προσφοράς είναι η εντυπωσιακή συμμετοχή στην πλατφόρμα εθελοντισμού που ενεργοποίησε ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης για την ανακούφιση των πληγέντων, καθώς μέχρι σήμερα οι εθελοντές που ενδιαφέρθηκαν ξεπερνούν τους 1.000.

Η οργανωτική επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης έκρινε ότι υπάρχει ανάγκη και δημιούργησε ένα ηλεκτρονικό σύστημα δήλωσης εθελοντών.

Το πρόγραμμα έχει χωριστεί σε τετράωρες βάρδιες που μπορούν να δηλώσουν μέχρι και 8 άτομα.

Ένας από τους εθελοντές που έσπευσε να προσφέρει υπηρεσίες στο Εκθεσιακό Κέντρο ήταν και ο Tom που βλέπετε στη φωτογραφία που ανάρτησε η οργανωτική επιτροπή, ο οποίος όπως επισημαίνεται "δεν τρέχει μόνο στις δρομικές διοργανώσεις στη φιλόξενη Κρήτη, αλλά βοηθά και εθελοντικά στο Αρκαλοχώρι".

Πιο συγκεκριμένα η Οργανωτική Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου αναφέρει:

Ο Tom δεν τρέχει μόνο στην φιλόξενη Κρήτη αλλά βοηθάει και εθελοντικά στο Αρκαλοχώρι.

Περισσότεροι από 1.000 εθελοντές έχουν δηλώσει στην ειδική πλατφόρμα εθελοντισμού του Ημιμαραθωνίου Κρήτης μέχρι σήμερα.

Δήλωσε κι εσύ ενδιαφέρον για εθελοντική εργασία στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου που βρίσκεται ο μεγαλύτερος καταυλισμός και τα μαγειρεία σίτισης των σεισμοπαθών της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου.

Η οργανωτική επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης έκρινε ότι υπάρχει ανάγκη και δημιούργησε ένα ηλεκτρονικό σύστημα δήλωσης εθελοντών.

Το πρόγραμμα έχει χωριστεί σε τετράωρες βάρδιες που μπορούν να δηλώσουν μέχρι 8 άτομα.

Όταν φτάσετε στο εκθεσιακό κέντρο θα σας περιμένουν μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Ημιμαραθωνίου Κρήτης σε ειδικά διαμορφωμένη τέντα για να σας υποδείξουν σε συνεννόηση με την συντονιστική επιτροπή του Δήμου, σε ποιες θέσεις μπορείτε να είσαστε χρήσιμοι.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ https://bit.ly/3om34t1

Σας ευχαριστούμε πολύ!"

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ