Χαλάει σταδιακά από σήμερα ο καιρός στην Κρήτη

Petite Perle 300×250

Πρόβλεψη για «μεσογειακό κυκλώνα» από την Πέμπτη- Πως επηρεάζεται η Κρήτη

Βροχές, καταιγίδες, ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις ακόμη και στην Αττική, καθώς επίσης πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα νότια και ανατολικά της χώρας, αναμένονται σήμερα.

Πιο αναλυτικά, έως το πρωί της Τρίτης αναμένονται βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις σε Θράκη, Ανατολική Μακεδονία, Χαλκιδική, Βόρειο Αιγαίο, Ιόνιο, Ηπειρο, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, ενώ από το μεσημέρι θα εντοπίζονται κυρίως στη Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία, τη Χαλκιδική, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και την Κρήτη. Από την Τετάρτη θα υπάρξει βελτίωση του καιρού, με υποχώρηση των ανέμων και θερμοκρασίες από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

O καιρός την Τρίτη στην Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Πιο έντονα φαινόμενα από την Πέμπτη -Κοντά σε μεσογειακό κυκλώνα

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι τις επόμενες ώρες ναι μεν θα συνεχιστεί η κακοκαιρία, ωστόσο τα πολύ έντονα φαινόμενα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους από τις 14 του μήνα, με την υποχώρησή τους να έρχεται από το βράδυ της Παρασκευής.

Είναι χαρακτηριστική η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη, που κάνει λόγο για κακοκαιρία που ίσως να προσεγγίσει σε ένταση μεσογειακό κυκλώνα. Παράλληλα, καλεί τους πολίτες να μην υπερεκτιμήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στη φύση.

Πηγή: cretapost

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ