Δολοφονία ενεχυροδανειστή στη Δάφνη: Ισόβια στους τρεις βασικούς κατηγορούμενους

Petite Perle 300×250

Ισόβια στους τρεις βασικούς κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή στη Δάφνη, τον Απρίλιο του 2013, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας που δίκασε εκ νέου την υπόθεση έπειτα από αναίρεση του Αρείου Πάγου.

Αντίθετα, το δικαστήριο επεφύλαξε ευνοϊκή κρίση για την τέταρτη κατηγορούμενη της υπόθεσης, γνωστή και ως γυναίκα – «αράχνη», η οποία φέρεται να «ψάρεψε» το θύμα μέσω Facebook.

Μετά την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο, η κατηγορούμενη κρίθηκε τελικά ένοχη για «απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία» και της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών. Επίσης, καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 5 ετών για το αδίκημα της ληστείας. Αρχικά, η κατηγορούμενη είχε καταδικασθεί σε ισόβια για «συναυτουργία στη δολοφονία» και σε ποινή επιπλέον 12 ετών για τη ληστεία.

Κατόπιν αυτού η 31χρονη ενδέχεται να βρεθεί σύντομα εκτός φυλακής, καθώς ήδη έχει εκτίσει 7 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι το Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, είχε κρίνει ότι «εσφαλμένα» το δικαστήριο είχε χαρακτηρίσει τη συμμετοχή της 31χρονης κατηγορουμένης στην πράξη της ανθρωποκτονίας «ως συναυτουργία».

Σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες, ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός της συμμετοχής της 31χρονης στο έγκλημα θα έπρεπε να είναι «απλή συνέργεια στην πράξης της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία». Κι αυτό διότι η συνδρομή της στη δολοφονία του ενεχυροδανειστή ήταν «η διευκόλυνση της εισόδου των συγκατηγορουμένων της στο διαμέρισμα του θύματος (άφησε αρχικά ανοικτή την θύρα της κεντρικής εισόδου της οικοδομής, στην οποία διέμενε ο παθών και στη συνέχεια ειδοποίησε τηλεφωνικά τους συγκατηγορούμενούς της να ανέβουν στο διαμέρισμα) και η φυσική παρουσία της κατά τη διενέργεια των πράξεων των αυτουργών (οι οποίοι προέβησαν σε ακινητοποίηση με χτυπήματα, δέσιμο και φίμωση του θύματος, που είχαν ως αποτέλεσμα την επέλευση του θανάτου του)».

Στους τρεις βασικούς κατηγορούμενους εκτός από τα ισόβια επιβλήθηκε επιπλέον ποινή δέκα έτων για το αδίκημα της ληστείας. Μάλιστα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους κανένα ελαφρυντικό, όπως ζήτησε στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας με τους συγγενείς των κατηγορουμένων να ξέσπασαν σε φωνές και κατάρες.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ