Έρχεται το εμβόλιο χωρίς… βελόνα

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Συσκευή που εμβολιάζει χωρίς… τρύπημα, προγραμματίζει να ρίξει στην αγορά ολλανδική start up.

Ξεχάστε τις βελόνες και υποδεχθείτε το bubblegun την τεχνολογία λέιζερ που εμβολιάζει χωρίς το ανατριχιαστικό Για πολλούς τρύπημα η διαδικασία διαρκεί όσο και ένα τσίμπημα κουνουπιού και δεν προκαλεί πόνο καθώς δεν επηρεάζονται οι νευρώνες του δέρματος λένε οι επιστήμονες της ολλανδικής start up εταιρείας που δημιούργησαν τη συσκευή.

Όπως αναφέρει η επιστημονική ομάδα που ανέπτυξε τη τεχνολογία αυτή, μέσα σε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου το γυάλινο δοχείο που περιέχει το υγρό, θερμαίνεται από λέιζερ. Στο υγρό δημιουργείται μια φυσαλίδα που το ωθεί προς τα έξω με ταχύτητα 100χλμ/ώρα και διαπερνά το δέρμα σε βάθος περίπου ενός χιλιοστού.

Στόχος των επιστημόνων είναι όχι μόνο η αύξηση των εμβολιασμών αλλά και η μείωση των ιατρικών αποβλήτων η νέα τεχνολογία αναμένεται να βοηθήσει όσους φοβούνται τις βελόνες.

Η ολλανδική εταιρεία σκοπεύει να ζητήσει άδεια για ευρείας κλίμακας κλινικές δοκιμές εθελοντές εντός του Οκτωβρίου η συσκευή αναμένεται να είναι διαθέσιμη για το κοινό μέσα σε ένα με τρία χρόνια.

Πηγή: megatv

Related Articles