Μετασεισμοί στα δυο μέτωπα!

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται και στις δυο περιοχές της Κρήτης, Αρκαλοχώρι και Ζάκρο

Παρά την εξασθένηση όπως λένε του ρήγματος που έπληξε την περιοχή του Αρκαλοχωρίου στις 27 Σεπτεμβρίου, οι μετασεισμικές δονήσεις συνεχίζονται ακάθεκτα. Μόνο για σήμερα μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 30 μετασεισμοί. Αναλυτικότερα, για 13/10 οι μετασεισμική ακολουθία ξεκίνησε στις 00:15π.μ. με ένταση 2,5 ρίχτερ και εστιακός βάθος 9,8χλμ. Μέχρι αυτήν την ώρα οι 30 μετασεισμοί κυμαίνονται από 1,1 έως 3,1 ρίχτερ.

Το παράδοξο και ανησυχητικό βάση των επιστημόνων, είναι όπως έχει χαρακτηριστεί η “φτωχή μετασεισμική ακολουθία” του σεισμού της Ζάκρου που καταγράφηκε χθες στις 12:24 μμ. με ένταση 6,3 ρίχτερ. Η σεισμολόγοι αναφέρουν πώς ένας τέτοιου μεγέθους σεισμός, πρέπει να δώσει ένα ισχυρό μετασεισμό γύρω στα 5,5 ρίχτερ, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει σχεδόν ένα 24ωρο μετά. Για αυτό και επιφυλάσσονται και προειδοποιούν να είναι όλοι σε επιφυλακή και να ακολουθούν τους κανόνες δράσης στις περιπτώσεις σεισμού.

Σε αντίθεση με τους μετασεισμούς που καταγράφονται στο Αρκαλοχώρι, οι καταγεγραμμένοι έως τώρα μετασεισμοί στη περιοχή της Ζάκρου για σήμερα είναι μόλις 3. Στις 1:36πμ. 2,6 ρίχτερ στα 16,2χλμ βάθος, στις 1: 54πμ. 2,4ρίχτερ στα 24,1 βάθος και στις 9:06πμ. 3,0 ρίχτερ με 20χλμ βάθος.

Για χθες οι μετασεισμοί στη Ζάκρο που καταγράφηκαν, είναι στους 9 με το μεγαλύτερο να σημειώνεται 9 λεπτά μετά τον κύριο σεισμό 6,3, στα 4,1 ρίχτερ με βάθος 20,8 χλμ.

Προστασία από σεισμούς

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...