Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο ΙΕΚ Τουρισμού ΟΤΕΚ

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Στο κτίριο του ΕΟΤ Ηρακλείου όπου και μετεγκαταστάθηκαν πλέον τα γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών του Δημόσιου ΙΕΚ Τουρισμού ΟΤΕΚ, πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 11/10, περιοδεία κλιμακίου της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη.

Στη συζήτηση οι εργαζόμενοι του ΙΕΚ έδωσαν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ήδη το εκπαιδευτήριο πολύ πριν τους μεγάλους τελευταίους σεισμούς σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις, αλλά και σε προβλήματα χρηματοδότησης που έχουν οδηγήσει σε έλλειψη προσωπικού, αναλώσιμων αλλά και αβεβαιότητα για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΙΕΚ και των τμημάτων της μετεκπαίδευσης που πρέπει να ξεκινήσουν σύντομα.

Με το σεισμό το κτίριο χαρακτηρίστηκε κίτρινο με αποτέλεσμα το ΙΕΚ να φιλοξενείται σε χώρο που δεν μπορεί να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες, ενώ οι σπουδαστές για ακόμα μια χρονιά θα αναγκαστούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους διαδικτυακά. Υπάρχουν σπουδαστές που θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους χωρίς να έχουν μπει ποτέ σε εργαστήρια!

Είναι ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα προϋπήρχε του σεισμού, με τους σπουδαστές και το προσωπικό να βρίσκονται όμηροι ενός προβληματικού κτιρίου, εκτεθειμένοι μόνιμα σε κίνδυνο. 

Η διεύθυνση που δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη απάντηση για το τι θα συμβεί στο κτίριο, τόνισε την ανάγκη για την πραγματοποίηση τεχνικής μελέτης για την άμεση επισκευή του, αλλά και να προσπεραστεί το εμπόδιο της γραφειοκρατίας με υπουργική απόφαση για απευθείας μίσθωση ακινήτου που θα στεγάσει προσωρινά τη σχολή.

Ο Μανώλης Συντυχάκης υπογράμμισε πως προτεραιότητα είναι η μεταστέγαση της σχολής ώστε να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα και στο διάστημα αυτό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αναστήλωσης του κτιρίου. Τόνισε παράλληλε ότι το θέμα αυτό είχε φέρει στη Βουλή το Κομμουνιστικό Κόμμα με επίκαιρη ερώτηση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Οι αρμόδιοι χρειάζεται όχι μόνο να γνωρίζουν τα προβλήματα αλλά και να έχουν την πολιτική βούληση να προχωρήσουν στη λύση τους. Αυτό που χρειάζεται είναι να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της σχολής κατάρτισης, κτίριο με προδιαγραφές, εξοπλισμένο, με επαρκές και μόνιμο προσωπικό ώστε να μπορούν οι σπουδαστές να καταρτίζονται ολοκληρωμένα και να μπαίνουν σωστά στην παραγωγική διαδικασία».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση του βουλευτή πως το Κομμουνιστικό Κόμμα θα στηρίξει τους σπουδαστές και τους εργαζόμενους ενώ σύντομα θα φροντίσει να προχωρήσει το θέμα και στη Βουλή. 

Related Articles