Ραγδαίες εξελίξεις για τη διαδοχή στην Εκκλησία της Κρήτης

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Επίκειται συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου με αφορμή τη βεβαρημένη υγεία του Αρχιεπισκόπου

Σημαντικές εξελίξεις βαρύνουσας σημασίας έρχονται το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα όσον αφορά στη διάδοχη κατάσταση στην Εκκλησία της Κρήτης.


Το μείζον θέμα που απασχολεί τους ιεράρχες του νησιού είναι η βεβαρημένη υγεία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται πολύ σύντομα να συνεδριάσει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης προκειμένου να αξιολογηθεί η μέχρι τώρα πορεία της υγείας του αλλά και να συζητηθεί το θέμα της συγκρότηση ειδικής επιτροπής γιατρών που θα παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τον Σεβασμιότατο.

Από τις εκθέσεις των γιατρών θα κριθεί το κατά πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν και οι διαδικασίες για τη διαδοχή του προκαθημένου της Κρητικής εκκλησίας. Πριν από λίγες ημέρες, δύο μέλη της Ιεράς Συνόδου ανέλαβαν να βολιδοσκοπήσουν τον Αρχιεπίσκοπο ως προς τις προθέσεις του σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησης, ωστόσο δεν προέκυψαν σαφή συμπεράσματα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αναμένονται εξελίξεις ίσως και άμεσα!

Πηγή: cretalive

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...