Μαμουλάκης: Στη Βουλή το αίτημα των ιδιοκτητών κολυμβητηρίων για μείωση του ΦΠΑ στο 13%

Τελευταία Ενημέρωση:

Με Αναφορά προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης καταθέτει επιστολή του Δικτύου Κολυμβητηρίων Ελλάδος, με την οποία ζητούν μείωση του ΦΠΑ στο 13%.

Οι ιδιοκτήτες κολυμβητηρίων, ζητούν να συμπεριληφθούν στο οικονομικό εργαλείο βοήθειας των πληγέντων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του κλάδου των γυμναστηρίων και των σχολών χορού, έτσι ώστε να έχουν μείωση του ΦΠΑ στο 13% με τους ίδιους όρους, περιλαμβάνοντας και τις νέες επιχειρήσεις του κλάδου με έναρξη το 2020.

Αναλυτικά το αίτημα των ιδιοκτητών κολυμβητηρίων:

ΑΠΟ: ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΡΟΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ (ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ,

Στα πλαίσια βοήθειας των πληγέντων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του κλάδου των γυμναστηρίων και των σχολών χορού, έγινε μείωση του ΦΠΑ στο 13%, μέτρο που έχει ισχύ από τις αρχές του Οκτώβρη του 2021.

Στην παρούσα βοήθεια εξαιρείτε τα κλειστά κολυμβητήρια (με ΚΑΔ 93.11.10.03,  93.11.10.00 KAI 85511000) τα οποία έχουν το ίδιο αντικείμενο και όλα τα χαρακτηριστικά της ίδιας ή και μεγαλύτερης ζημιάς (λόγω μεγαλύτερων εξόδων συντήρησης) .

Πιστεύουμε ότι δικαίως δικαιούμαστε να συμπεριληφθούμε στο συγκεκριμένο οικονομικό εργαλείο, και να έχουμε μείωση του ΦΠΑ στο 13%  με τους ίδιους όρους περιλαμβάνοντας και τις νέες επιχειρήσεις του κλάδου μας με έναρξη το 2020.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...