Έπληξε την Κρήτη η κακοκαιρία Μπάλλος –

Petite Perle 300×250

Κατολισθήσεις και πτώσεις δένδρων σημειώθηκαν από το κύμα κακοκαιρίας που κορυφώθηκε τα ξημερώματα στην Ανατολική Κρήτη. Η μανία του φαινομένου είχε ως αποτέλεσμα να συνεχιστεί το φαινόμενο των κατολισθήσεων στις Καμάρες του δήμου Φαιστού και τα Βορίζια. Μετά την άμεση κινητοποίηση μηχανημάτων της Περιφέρειας και του δήμου, το πρόβλημα με τον δρόμο που έκλεισε αποκαταστάθηκε σύντομα, με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη να δηλώνει ότι τα μηχανήματα θα παραμείνουν στο σημείο.

Μικρή κατολίσθηση καταγράφηκε, σύμφωνα με τον κ. Συριγωνάκη, και στον Τσούτσουρο ενώ κλήσεις για πτώσεις δέντρων έγιναν από την περιοχή Μασταμπάς του Ηρακλείου, στου Αποστόλους του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, τις Γούβες και την πτώση ενός στύλου της ΔΕΗ στα Σταυράκια. 

Επίσης καταγράφονται ζημιές σε κατοικίες και περιουσίες κτηνοτρόφων, αγροτών και μελισσοκόμων.

Στους Κουνάβους, του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, ο κόμβος κατέβασε φερτά υλικά και πέτρες και οι περιουσίες των κατοίκων πλημμύρισαν για ακόμα μια φορά.

Στη Μεσαρά εκτός από τις Καμάρες και τα Βορίζια καταστροφές καταγράφονται και στη Γρηγοριά όπου πλημμύρισαν σπίτια και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα. 

Η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του ορεινού όγκου του Αμαρίου διεκόπη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει ατύχημα με διερχόμενους οδηγούς.

Πηγή: Cretalive.gr , ΑΠΕ- ΜΠΕ

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ