“Έξυπνοι δήμοι”: Έρχεται πρόγραμμα 320 εκατ. με… ρουσφέτι στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Πρόγραμμα ύψους 320 εκατ. Ευρώ για «έξυπνους δήμους», ανακοίνωσε από το βήμα του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως είπε το πρόγραμμα θα αφορά όλους τους δήμους της χώρας, με μπάτζετ που θα ξεκινάει από 100.000 ευρώ για το μικρότερο δήμο.

Τα χρήματα θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, τα 90 εκατ, που θα «τρέξουν» πιο γρήγορα αφορούν τους δήμους άνω των 100.000 κατοίκων, στους οποίους ο κ. Πιερρακάκης συμπεριέλαβε (ως «ρουσφέτι»;) και τον δήμο Τρικκαίων  (σ.σ. πληθυσμός 81.000), όπου δήμαρχος είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ τα υπόλοιπα 230 που θα έλθουν αργότερα, από το ΕΣΠΑ.

Τα πρότζεκτ

Πάντως, ο υπουργός κάλεσε τους δημάρχους να αρχίσουν να ωριμάζουν από τώρα τα έργα, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα θα αφορά όλους τους τομείς πολιτικής (κοινωνική πολιτική, απασχόληση και υγεία, παιδεία, πολιτισμός και αθλητισμός, αγροτική παραγωγή, περιβάλλον, υποδομές, μεταφορές, μεταποίηση, εμπόριο, τουρισμός, δημοτική αστυνομία, εξυπηρέτηση του πολίτη, οικονομική διαχείριση των δήμων, διοικητική λειτουργία των δήμων) και θα είναι επιλογή των ίδιων των δήμων.

Αναφορικά με τα πρότζεκτ, έφερε ως ενδεικτικά παραδείγματα το έξυπνο πάρκινγκ, την προσχολική αγωγή, την ενημέρωση γονέων, την κυβερνοασφάλεια και τα συστήματα πρόληψης ατυχημάτων.

Related Articles