Γάζι: Πρώτη ανάρτηση για την πράξη εφαρμογής – Σε εξέλιξη η διαδικασία των ενστάσεων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κορίνα Καφετζοπούλου

Ένα σημαντικό βήμα στη δαιδαλώδη διαδικασία για την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής της Πολεοδομικής Ενότητας Γαζίου είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες, με τις ημερομηνίες να είναι ωστόσο ασφυκτικές για χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Η Πολεοδομική Ενότητα Γαζίου γνωστή ως Π.Ε. 22 είναι μια τεράστια έκταση με χιλιάδες ιδιοκτήτες.
Καταλαμβάνει έκταση περίπου 1030 στρεμμάτων και αφορά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περίπου 3000 ιδιοκτήτες.

υγκεκριμένα, αφορά όσους έχουν ακίνητη περιουσία στο Γάζι, στην περιοχή που ξεκινάει από τα Αρωματικά (επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου), συμπεριλαμβάνει τις Εργατικές Κατοικίες Πολύδροσου, φτάνει μέχρι το νεκροταφείου Γαζίου στον Άγιο Νικόλαο και καταλήγει στον περιφερειακό δρόμο που ενώνει το Γάζι με την Αμμουδάρα, στις οδούς Εθνικής Αντιστάσεων και Γ΄ Σεπτεμβρίου. Αφορά επίσης τις οδούς Ανωγείων και Καμαριώτη.

Το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης της περιοχής του Γαζίου, έλαβε ΦΕΚ το 2003 (ΦΕΚ 743/Δ΄/15-7-2003), με τους ενδιαφερόμενους να έχουν κληθεί δυο φορές, με δημόσιες προσκλήσεις, το 2019 και το 2020, για να λάβουν μέρος στη διαδικασία της κτηματογράφησης και να διατυπώσουν παρατηρήσεις ή ενστάσεις στη διόρθωση των κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων, ώστε να συνταχθεί η πράξη εφαρμογής.

Η νέα πρόσκληση τους καλεί εκ νέου, καθώς τώρα γίνεται η πρώτη ανάρτηση της πράξης εφαρμογής που δείχνει πως οριστικοποιούνται τα σχεδιαγράμματα.

Όσοι έχουν σοβαρές ενστάσεις που πιθανά αλλάζουν την επίλυση της Πράξης Εφαρμογής βάσει της νομοθεσίας, καλούνται σε διάστημα 15 ημερών από τη δημοσιοποίηση της δημόσιας πρόσκλησης, δηλαδή μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, να καταθέσουν στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Μαλεβιζίου ΕΝΣΤΑΣΗ πλήρως τεκμηριωμένη αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους ενίστανται και συνοδευόμενη με αποδεικτικά στοιχεία που στοιχειοθετούν τις αντιρρήσεις τους.
Αυτή η διαδικασία έχει καταληκτική ημερομηνία και είναι άγνωστο, μέχρι στιγμής, αν θα υπάρξει παράταση.

Εκτός από τις ενστάσεις που είναι πιθανό να παρεκκλίνουν από την Πράξη Εφαρμογής, υπάρχουν κι άλλες δεν χαρακτηρίζονται υπηρεσιακά τόσο «σοβαρές». Για αυτές τις περιπτώσεις ενδέχεται να δοθεί σιωπηρή παράταση. Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να λάβουν γνώση των πινάκων και διαγραμμάτων της Πράξης Εφαρμογής (Π.Ε.), και να καταθέσουν ενστάσεις αν υπάρχουν διαφωνίες και να ενημερωθούν επί των σοβαρών αυτών θεμάτων.

Δηλώσεις ιδιοκτησίας

Υποχρεωμένοι είναι να καταθέσουν δηλώσεις ιδιοκτησίας και όσοι έχουν ακίνητα αλλά δεν το έχουν πράξη.
Αν δεν υποβληθούν Δηλώσεις Ιδιοκτησίας:
α) είναι αδύνατη οποιαδήποτε δικαιοπραξία εν ζωή και αυτοδικαίως και απολύτως άκυρη, εφόσον πραγματοποιηθεί
β) δεν θα χορηγείται άδεια οικοδομής στο ακίνητο
γ) στον Πίνακα της Πράξης Εφαρμογής το ακίνητο θα φαίνεται αγνώστου ιδιοκτήτη.

Η δημόσια πρόσκληση

Η ανακοίνωση-πρόσκληση για την ανάρτηση της Πράξης εφαρμογής της Π.Ε 22έχει ως εξής:
Ο Δήμος ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ, καλεί τους ιδιοκτήτες, των οποίων τα ακίνητα, βρίσκονται εντός της εγκεκριμένης «Πολεοδομικής Ενότητας «Γαζίου» (Π..Ε..22) του Δήμου Μαλεβιζίου», να προσέλθουν στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας επί της πλατείας Μιχ. Κατσαμάνη στο Γάζι, προκειμένου να λάβουν γνώση των πινάκων και διαγραμμάτων της Πράξης Εφαρμογής (Π. Ε.).

Όσοι διαφωνούν με τα στοιχεία της Π. Ε., θα πρέπει μέσα σε προθεσμία δέκα πέντε (15) ημερών από την τελευταία δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης – πρόσκλησης στις εφημερίδες, από 11-10-2021 έως 25-10-2021, να καταθέσουν ΕΝΣΤΑΣΗ πλήρως τεκμηριωμένη αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους ενίστανται και συνοδευόμενη με αποδεικτικά στοιχεία που στοιχειοθετούν τις αντιρρήσεις τους.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρα. 12 του Ν. 1337/83, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων της ως άνω περιοχής δεν έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα δήλωση ιδιοκτησίας, θα πρέπει να την υποβάλουν στο παραπάνω διάστημα. Γίνεται γνωστό σε όλους τους ιδιοκτήτες, ότι αν δεν υποβληθεί Δήλωση Ιδιοκτησίας, α) είναι αδύνατη οποιαδήποτε δικαιοπραξία εν ζωή και αυτοδικαίως και απολύτως άκυρη, εφόσον πραγματοποιηθεί, β) δεν θα χορηγείται άδεια οικοδομής στο ακίνητο, και γ) στον Πίνακα της Πράξης Εφαρμογής το ακίνητο θα φαίνεται αγνώστου ιδιοκτήτη.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΠΟΚΕΑΣ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ