Με κανό στον Κολωνό! Πρωτόγνωρες εικόνες έφερε ο Μπάλλος

Petite Perle 300×250

Σε πλωτή πόλη μετέτρεψε τον Κολωνό η κακοκαιρία με τους δρόμους να έχουν μεταμορφωθεί σε ποτάμια και λίμνες λόγω της χθεσινής έντονης βροχόπτωσης

Από το πρωί ειδικά μηχανήματα προσπαθούν να απομακρύνουν τα νερά από την οδό Αντιγόνης προκειμένου να μπορέσει και πάλι ο δρόμος να δοθεί στην κυκλοφορία.

Προβλήματα όμως αντιμετωπίζουν αρκετοί ακόμη δρόμοι, ενώ η κατάσταση ενέπνευσε κάποιους ώστε να ενεργοποιήσουν ακόμη και κανό…

O Κολωνός είναι από τις περιοχές που χτυπήθηκαν έντονα από την «κακοκαιρία Μπάλλος». Συνολικά από χθες το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε συνολικά 1.424 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Όσον αφορά την Αττική, συνολικά από χθες το πρωί που ξεκίνησε το φαινόμενο, η Πυροσβεστική έχει λάβει 779 κλήσεις κλήσεις. Οι 668 εξ αυτών αφορούν αντλήσεις υδάτων από οικίες, κτίρια-γραφεία κλπ, οι 41 κοπές δέντρων και φθορές αντικειμένων, 23 κλήσεις αφορούν μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία είτε από ΙΧ είτε από οικίες που κινδύνευαν ενώ 42 κλήσεις που έλαβαν ήταν για απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες λόγω πιθανής διακοπής ρεύματος που συνέβη στις περιοχές της Αττικής που πλήττονται, ενώ οι 5 για αφαιρέσεις αντικειμένων. Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική όλη τη νύχτα τα συνεργεία με αντλίες έκαναν ενέργειες, ώστε να απαντλήσουν επί της ουσίας τα ύδατα.

Επισημαίνεται πως νέες καταιγίδες αναμένονται στην Αττική προς το απόγευμα της Παρασκεύης, ενώ η κακοκαιρία «Μπάλλος» συνεχίζει να σφυροκοπά την χώρα με έντονα φαινόμενα.

Πηγή: cnn.gr φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ