Θερμές κριτικές στα εγκαίνια της έκθεσης της Μαρίας Πιτσικάκη στον Κρουσώνα (video – φωτογραφίες)

Ρεπορτάζ: Λίτσα Τσαντηράκη

Δεκάδες φίλοι, αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ανηφόρισαν το απόγευμα της Παρασκευής στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Μαρίας Πιτσικάκη, που πραγματοποιήθηκαν σε έναν ιδιαίτερα καλαίσθητο χώρο, στο Ξαθέρι, στον Κρουσώνα.

Πρόκειται για την 33η ατομική έκθεση ζωγραφικής  με τίτλο «Τοπία και Γυναίκες της Κρήτης», η οποία αποτελείται από έργα που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της καραντίνας που αποδείχθηκε άκρως δημιουργική για την Μαρία Πιτσικάκη.

Η έκθεση, απέσπασε θετικά σχόλια και εντυπώσεις και ταξίδεψε τους επισκέπτες σε έναν τόπο αγαπημένο της εικαστικού, τον Κρουσώνα, ο οποίος και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Μέσα από τους πίνακες, όπου απεικονίζονται με ρεαλιστικό τρόπο τα τοπία ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει την ομορφιά της κρητικής γης και υπαίθρου.

Από την άλλη, στους πίνακες με τις γυναικείες προσωπογραφίες, η δημιουργός αποτυπώνει την προσωπική της δυναμική και το έντονο πάθος της έκφρασης, εμβαθύνοντας στα ιδιαίτερα μεγάλα και εκφραστικά μάτια.

Μάλιστα, σε αυτό το σημείο μπορούμε να πούμε ότι η Μαρία Πιτσικάκη, μέσα από τα έργα της «μιλάει» για τη δύναμη της γυναίκας, την οποία υπηρετεί πολλά χρόνια ως πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Κρήτης και ως μέλος του Σοροπτιμιστικού Συλλόγου Αρετούσα.

Σε δηλώσεις της στη Φωνή του Μαλεβιζίου η κ. Πιτσικάκη μίλησε για την έκθεση , την πηγή έμπνευση της αλλά και τη δύναμη της γυναίκας:

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία της ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Δίνουμε το "παρών" τιμώντας την Μαρία Πιτσικάκη για την αέναη προσπάθεια που καταβάλλει εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε διάφορα μετερίζια… Είναι ένας άνθρωπος δραστήριος, πολυσχιδής που μόνο θετικό αποτύπωμα φέρνει στη διαχρονική παρουσία της στην κοινωνία. Πολλά ευχαριστώ για όλα όσα έχει προσφέρει»…

Από την πλευρά της η εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Μαλεβιζίου, Εύα Κουτσογιαννάκη Πιτσικάκη δήλωσε μεταξύ άλλων: «Μέσα από τη ζωγραφική της δείχνει τη δύναμη, την ευαισθησία και την αντοχή της γυναίκας σε κάθε στιγμή και σε κάθε δυσκολία που της έρχεται που  μπορεί να το αντιμετωπίζει με το χαμόγελό της και με τη δύναμη όπως φαίνεται και στους πίνακές της».

Τις ευχές και τα συγχαρητήρια του  στη Μαρία Πιτσικάκη απεύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Ξυλούρης, ο οποίος παράλληλα ανέφερε: «Ήρθα με μεγάλη χαρά να δω την έκθεση της Μαρία και αυτό που έχω να πω είναι ότι ο δημιουργικός άνθρωπος δεν έχει μόνο ένα τομέα στη ζωή του, δεν κάνει μόνο μια καλή επιχείρηση ή δεν ασχολείται με τα κοινά μόνο. Ασχολείται με μεγάλη γκάμα στη ζωή του και η Μαρία το έχει καταφέρει να το κάνει με άριστα».

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Κώστας Φασουλάκης, ανέφερε: «Είναι μια σπουδαία και σημαντική έκθεση γιατί με μοναδικό τρόπο αποτυπώνει τις γυναίκες της Κρήτης και αυτήν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία που έχουν οι γυναίκες της Κρήτης σε ένα πολύ σπουδαίο χώρο στο Ξαθξέρι, στον Κρουσώνα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι την έκθεση επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων το Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Κρήτης και μέλη του Σοροπτιμιστικού Συλλόγου Αρετούσα .

Και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου.

Ανοικτά από 11- 2 το πρωί και 5-10 το βράδυ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ