Παράθυρο για έμμεσες "αυξήσεις" στους Δημάρχους άνοιξε ο Βορίδης

Petite Perle 300×250

Ο Υπουργός Εσωτερικών στην τοποθέτησή του από το βήμα του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ την 14η Οκτωβρίου, "έκλεισε το μάτι" στους Δημάρχους για έμμεση ενίσχυση των απολαβών τους, ειδικά όσον αφορά «μια σειρά δαπανών» που τους βαρύνουν.

Για άμεση ενίσχυση της Αντιμισθίας πάντως, παρέπεμψε "στις καλένδες", συσχετίζοντας το χρόνο αύξησης της Αντιμισθίας των Αιρετών με το χρόνο αύξησης των μισθών στους Υπαλλήλους ! (Δηλαδή κατά τη λαϊκή ρήση "ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι" για την Αντιμισθία…).

Δείτε επί λέξει την προσεκτική διατύπωση της εξαγγελίας του Μάκη Βορίδη:

« Θέλω να σας πω κάτι για την Αντιμισθία. Ακούστε:

Εμείς όλοι είμαστε εκλεγμένοι. Είμαστε Αιρετοί. Και οφείλουμε να σεβόμαστε ευαισθησίες.

Έχουνε γίνει από την εποχή της κατάρρευσης της Χώρας σημαντικότατες περικοπές στους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Εγώ ΔΕΝ βλέπω αυξήσεις Αντιμισθιών, προτού υπάρξουν αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων. Το λέω καθαρά. Θεωρώ ότι θα αδικούσαμε στους εαυτούς μας, ως πολιτικό σύστημα εν τη ευρεία έννοια, αν κάναμε κάτι τέτοιο.

ΟΜΩΣ, θεωρώ απολύτως δίκαιο και εύλογο, ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ που ξέρω ότι ΒΑΡΥΝΟΥΝ τους ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, αυτές ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ να ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ, προκειμένου να κάνουν το έργο τους αποτελεσματικότερα οι Αυτοδιοικητικοί.  

Άρα λοιπόν, σε αυτή την κατεύθυνση, εκείνο το δρόμο πρέπει να πάρουμε και αυτό πρέπει να κάνουμε για να ενισχύσουμε τον τρόπο της αποτελεσματικής λειτουργίας της δικής σας δουλειάς. »

airetos.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ