Ρέθυμνο: Συνάντηση Θεοδωρικάκου με τον Γ. Κεφαλογιάννη για την κατασκευή του Αστυνομικού Μεγάρου

Τελευταία Ενημέρωση:

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες και οι εκκρεμότητες για τη δημοπράτηση εντός του 2021, του έργου που αφορά στην κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου, σύμφωνα και με τα όσα ειπώθηκαν κατά τη συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με τον βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως ενημέρωσε ο κ. Κεφαλογιάννης, «…το αμέσως επόμενο διάστημα, οι μηχανικοί του Υπουργείου θα αποστείλουν την τελική μελέτη, κατόπιν των διορθώσεων που έχουν γίνει στις «Κτιριακές Υποδομές».

Παράλληλα, αναφορικά με την εκκρεμότητα που αφορά τις θέσεις στάθμευσης του Αστυνομικού Μεγάρου πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να εξουσιοδοτήσει την Δ.Ο.Υ Ρεθύμνου να προβεί στην συμβολαιογραφική πράξη για την εκχώρηση δικαιωμάτων επί του συγκεκριμένου χώρου. Ως εκ τούτου με την ολοκλήρωση των παραπάνω βημάτων αναμένεται να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου εντός του 2021, θέτοντας έτσι το έργο σε τροχιά υλοποίησης».

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης συναντήθηκε για το ίδιο ζήτημα με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη και όπως ανέφερε μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου αφορά σε ένα έργο που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες αστυνομικές υπηρεσίες που πλέον θα στεγάζονται σε ένα σύγχρονο τετραώροφο κτίριο 2.317,89 τ.μ..

«Από την απαρχή αυτής της προσπάθειας, η συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την (ΚτΥπ) Α.Ε, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, τα στελέχη και τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, το Δήμο Ρεθύμνου την Περιφέρεια Κρήτης και τον Ο.Α.Κ υπήρξε υποδειγματική. Η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης, η ολοκλήρωση όλων των μελετητικών διαδικασιών και η δέσμευση των απαιτούμενων πόρων για την υλοποίηση του έργου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποτελέσαν τα κρίσιμα βήματα που μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε φάση υλοποίησης».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...