Είδε, άκουσε και υποσχέθηκε έργα στο Καμαράκι

Petite Perle 300×250

Τι ζήτησαν από τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου

Το χωριό Καμαράκι επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Χαράλαμπο Κουτσογιάννη και Γρηγόρη Περυσινάκη. Εκεί τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος και ο ταμίας του πολιτιστικού συλλόγου Μανώλης Χριστοδουλάκης, Νίκος Παντερής, καθώς και κάτοικοι του χωριού που σε καλό κλίμα ενημέρωσαν το Δήμαρχο για όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τα θέματα της ύδρευσης και άρδευσης, όπου για τη μεν πρώτη έθεσαν υπόψη του Δημάρχου ότι παίρνουν νερό με ένα παλιό λάστιχο και το δίκτυο είναι πολύ παλιό με την πλαστική μάλιστα δεξαμενή να έχει να καθαριστεί μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Μενέλαος Μποκέας απάντησε ότι θα συνεννοηθεί με τη ΔΕΥΑΜ να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή του λάστιχου, ενώ για το δίκτυο τόνισε ότι θα προχωρήσει στην αντικατάσταση του όταν υλοποιηθεί η ανάπλαση του κεντρικού δρόμου από την πλατεία έως την είσοδο του χωριού.

Για την άρδευση ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι θα δοθεί λύση όταν θα προχωρήσει η γεώτρηση στο Αηδονοχώρι και θα κατασκευαστεί το δίκτυο μέχρι το χωριό.

Το μεγάλο θέμα με την αξιοποίηση και επισκεψιμότητα του Χαϊνόσπηλιου που όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι στο Καμαράκι θα φέρει και ανάπτυξη στο χωριό τους κυριάρχησε στη συζήτηση με το Δήμαρχο.
Ο κ. Μποκέας τους ενημέρωσε ότι μετά από συνεργασία με σπηλαιολόγους έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια Κρήτης τεχνικό δελτίο με όλες τις παρεμβάσεις που χρειάζονται να εκτελεστούν στο εσωτερικό του χώρου και μόλις λάβουν τη χρηματοδότηση θα προχωρήσουν στη δημοπράτηση της μελέτης.

Να σημειωθεί ότι το επισκέψιμο μέρος του σπηλαίου είναι περίπου 200 μέτρα σε ευθεία πορεία και συμφωνήθηκε σε επόμενη επίσκεψη του Δημάρχου στο Καμαράκι να ξεναγηθεί εντός του χώρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ένα οραματικό έργο γενικά για το Μαλεβίζι που έχει ψηλά στην ατζέντα της η Δημοτική Αρχή και εντάσσεται στη γενικότερη φιλοσοφία που έχει για ανάπτυξη της ενδοχώρας σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου.

Ένα θέμα που τέθηκε, επίσης, είναι η διαμόρφωση οικοπέδου δίπλα στο νεκροταφείο που έχει παραχωρηθεί για την επέκταση του, με τον Δήμαρχο να δίνει εντολή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Γρηγόρη Περυσινάκη, να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, αφού όπως τονίστηκε δεν υπάρχει ελεύθερο ταφοπέδιο.

Εξηγήσεις ζητήθηκαν για ποιό λόγο το Καμαράκι δε συνδέθηκε με το Βιολογικό που κατασκευάστηκε στις Γωνιές με το Δήμαρχο να απαντάει ότι θα γίνει προσπάθεια για να βρεθεί το κατάλληλο κονδύλι και να κατασκευαστεί το δίκτυο αποχέτευσης που χρειάζεται για να μαζέψει τα λύματα του χωριού.

Στη συνέχεια ο Μενέλαος Μποκέας με τους συνεργάτες του έκανε μία βόλτα στον οικισμό, όπου τέθηκαν θέματα καθημερινότητας, όπως η κατασκευή σχάρας ομβρίων στον κεντρικό δρόμο, η κατασκευή μικρής παιδικής χαράς στο παλιό σχολείο, η επέκταση δημοτικού φωτισμού και τέλος η βελτίωση βατότητας του δρόμου που οδηγεί στο Αστυράκι.
Για το τελευταίο θέμα ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε σύντομα να επισκεφθεί το χωριό με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Νίκο Συριγωνάκη και να του θέσει επί τάπητος τη συγκεκριμένη παρέμβαση που χρειάζεται να γίνει.

Μπορεί στο Καμαράκι να μην κατοικούν αρκετοί μόνιμοι κάτοικοι αυτή τη στιγμή, όμως οι ανάγκες υπάρχουν και με κάποιες αισθητικές, αλλά και ουσιαστικές παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν, ο στόχος είναι σιγά-σιγά οι άνθρωποι να προχωρήσουν στην ανακαίνιση παλαιών οικιών και το χωριό να αποκτήσει περισσότερη ζωντάνια και να γίνει προορισμός για ντόπιους και τουρίστες.

Εδώ να τονίσουμε ότι αυτό που είπαν όλοι μαζί στον Δήμαρχο είναι ότι αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που υπάρχουν και ζητούν κάποιες μικρές, αλλά σημαντικές για αυτούς παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα τους να δρομολογηθούν και έθεσαν το μεγάλο στόχο της ανάδειξης του Χαϊνόσπηλιου όταν εξευρεθούν οι κατάλληλοι πόροι.
Εν κατακλείδι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν σε επικοινωνία και μάλιστα ο Δήμαρχος τους είπε για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν να ενοχλούν τους συνεργάτες του για να προχωρήσει η επίλυση τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ