Επίδομα ΒΑΕ Δημοτικών Υπαλλήλων: Περιλαμβάνεται ή όχι στις συντάξιμες αποδοχές;

Petite Perle 300×250

Απάντηση σε Δήμο αναφορικά με τις συντάξιμες αποδοχές μονίμων Υπαλλήλων Δήμου "παλαιών ασφαλισμένων" οι οποίοι υπάγονται στην ασφάλιση του πρ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.), απέστειλε το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι από 1.1.2017 το προβλεπόμενο από το αρ.18 του ν.4354/2015 επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, αποτελεί μέρος των συντάξιμων αποδοχών και υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις για Κύρια και Επικουρική σύνταξη υπέρ e-ΕΦΚΑ, για τους με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου Υπαλλήλους "παλαιούς ασφαλισμένους" οι οποίοι υπάγονται στην ασφάλιση του πρ. Δημοσίου και στο καθεστώς των Β.Α.Ε. του αρ.4 του ν.3660/2008.

Το εν λόγω επίδομα, για τους "παλαιούς ασφαλισμένους" Υπαλλήλους που υπηρετούν με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου και υπάγονται στην ασφάλιση του πρ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεν αποτελεί μέρος των συντάξιμων αποδοχών τους και δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις για Κύρια και Επικουρική σύνταξη υπέρ e-ΕΦΚΑ, δεδομένου ότι η εν λόγω κατηγορία προσώπων δεν υπάγεται στο καθεστώς Β.Α.Ε. του αρ.4 του ν.3660/2008.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες κατωτέρω στο έγγραφο που δημοσίευσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ