Ο Κλασικός Μαραθώνιος επιστρέφει μετά από δύο χρόνια

Petite Perle 300×250

Η πρόεδρος τoυ ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νίκη Αραμπατζή, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέλιος Τσίρκας και ο διευθυντής Μάρκετινγκ και επικοινωνίας του ΟΠΑΠ Γιάννης Ρόκκας είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για το σπουδαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, τον Κλασικό Μαραθώνιο, στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε για τον αγώνα σήμερα, ο οποίος επιστρέφει φέτος για πρώτη φορά από το 2019.

Στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έγινε γνωστή και η συνεργασία που θα έχει από φέτος ο ΣΕΓΑΣ με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε τόσο ο ΑΜΑ, όσο και στο σύνολο τους οι διοργανώσεις της ομοσπονδίας να αποκτήσουν περιβαλλοντικό αποτύπωμα.Remaining Time-0:00FullscreenMute

«Μετά τα δύο χρόνια απουσίας του συνόλου των δρομικών αγώνων, λόγω του covid – 19 ο ΣΕΓΑΣ επανέρχεται με το κορυφαίο γεγονός της χώρας κι ένα από τα κορυφαία του πλανήτη. Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο γεγονός, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, Αθήνας, ο οποίος επιστρέφει στις 13-14 Νοεμβρίου και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη και έχει την ξεχωριστεί τιμή να είναι υπό την Αιγίδα της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελαροπούλου, την οποία ευχαριστούμε τόσο το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ όσο κι εγώ προσωπικά» ανέφερε αρχικά η Σοφία Σακοράφα.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ πρόσθεσε: «Οι υγειονομικοί περιορισμοί μας ανάγκασαν να περιορίσουμε τις συμμετοχές στις 30.000, ωστόσο είμαι αισιόδοξη πως του χρόνου θα επιστρέψουμε στα νούμερα των προηγούμενων ετών. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ένα γεγονός που απαιτεί την εμπλοκή της κοινωνίας. Τέτοια γεγονότα δεν μπορούν να διοργανωθούν από έναν φορέα, αλλά κυρίως γιατί ο αθλητισμός είναι μια δραστηριότητα που πρέπει να διαχέεται σε όλη την κοινωνία. Ο ΑΜΑ δεν αποτελεί απλός ένα αθλητικό γεγονός, αλλά έναν αγώνα που ενώνει την κρατική με την ιδιωτική πρωτοβουλία».

Πατούλης: «Εγκαινιάζουμε με τον ΣΕΓΑΣ μια νέα εποχή συνεργασίας

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, είπε: «Ο Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί μια κορυφαία αθλητική διοργάνωση, που συμβάλλει στην προβολή της χώρας μας διεθνώς. Η ενίσχυση της υπεραξίας του brand name της Αττικής, που αποτελεί κεντρικό πυλώνα της δικής μας πολιτικής, μας ωθεί να στηρίξουμε έναν τόσο εμβληματικό αγώνα. Στο πλαίσιο αυτό επί των ημερών μας διπλασιάσαμε το ποσό που διαθέτουμε για τον Μαραθώνιο θέλοντας να επενδύσουμε στα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τα αθλητικά δρώμενα, τα οποία ενώνουν το παρελθόν με το παρόν. Με τη νέα διοίκηση του ΣΕΓΑΣ εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή συνεργασίας, καθώς ο Μαραθώνιος αποτελεί ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα συμβάλλουμε τα μέγιστα για την υλοποίηση αυτού του παγκόσμιου δρομικού γεγονότος. Θα είμαστε όλοι εκεί, μαζί, με απόλυτη ασφάλεια, καθώς η δημόσια υγεία αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα».


Μαυρωτάς: «Μεγάλο στοίχημα να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα»

Στην συνέντευξη Τύπου για τον Κλασικό μαραθώνιο παρέστη και ο ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το μεγάλο στοίχημα σε αυτές τις διοργανώσεις είναι πώς θα τις κάνεις, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που συνδυάζουν την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα τέτοιων διοργανώσεων. Κάναμε ένα πρώτο ζέσταμα με τον Ημιμαραθώνιο που πήγε πολύ καλά, το πετυχημένο πείραμα τον Σεπτέμβριο. Για αυτό άλλωστε συμμετέχουν στον Μαραθώνιο μόνο εμβολιασμένοι, περνώντας και ένα μήνυμα ότι ο εμβολιασμός μπορεί να ξεκλειδώσει τον αθλητισμό. Ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να το βάλουμε και σαν Πολιτεία για να βγούμε από το τούνελ που έχουμε μπει τους τελευταίους 18 μήνες».

Πηγή: https://www.gazzetta.gr/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ