Valneva – Θετικά αποτελέσματα για το εμβόλιο του κορωνοϊού- Γιατί ίσως είναι σημαντικό για τις αναπτυσσόμενες χώρες

Petite Perle 300×250

Το εμβόλιο του κορωνοϊού που αναπτύχθηκε από τη Valneva αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε κλινική δοκιμή, ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία τη Δευτέρα.

Με βάση κλινική δοκιμή τελευταίου σταδίου, με 4.012 συμμετέχοντες, η Valneva είπε ότι το εμβόλιό της απέτρεψε τις μολύνσεις από κορωνοϊό με παρόμοιο ποσοστό με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το εμβόλιο της γαλλικής εταιρείας προκαλεί επίσης τη δημιουργία αντισωμάτων σε υψηλότερο ποσοστό από το εμβόλιο με το οποίο συγκρίθηκε.

Το εμβόλιο της Valneva είναι το μόνο εμβόλιο σε κλινική δοκιμή στην Ευρώπη που βασίζεται σε αδρανοποιημένο, ανοσοενισχυτικό φορέα του ιού-μια πιο παραδοσιακή μορφή εμβολίου από το mRNA ή το εμβόλιο με τον αδενοϊό. Παρόμοια τεχνολογία χρησιμοποιείται στα κινεζικά εμβόλια των εταιρειών Sinopharm και Sinovac.

Όσον αφορά την ασφάλεια, η Valneva είπε ότι οι συμμετέχοντες που έλαβαν το εμβόλιο ανέφεραν «σημαντικά λιγότερες» ανεπιθύμητες ενέργειες σε σύγκριση με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η ανάλυση δείχνει ότι το εμβόλιο προκάλεσε τη δημιουργία ενός φάσματος Τ-κυττάρων, τα οποία μαζί με τα αντισώματα παρέχουν προστασία από τον κορωνοϊό και τα οποία θεωρείται ότι συνδέονται με τη μακροχρόνια ανοσία.

Εάν εγκριθεί το εμβόλιο της Valneva, θα μπορούσε να βοηθήσει στην περαιτέρω διαφοροποίηση της παραγωγής εμβολίων και η χρήση ενός αδρανοποιημένου φορέα του ιού θα μπορούσε επίσης να ωφελήσει τον αναπτυσσόμενο κόσμο που έχει ήδη εγκαταστάσεις για την κατασκευή της παλαιότερης τεχνολογίας.

Η γαλλική εταιρεία έχει ήδη υποβάλει το υποψήφιο εμβόλιο στη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου για κυλιόμενη επανεξέταση και ανέφερε ότι πραγματοποιούνταν τελικοί ποιοτικοί έλεγχοι προτού υποβάλει μια τελική έκθεση κλινικής μελέτης. Η εταιρεία προετοιμάζεται επίσης να υποβάλει μια κυλιόμενη αίτηση επανεξέτασης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Πηγή: naftemporiki

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ