ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου – Η κυβέρνηση θυσιάζει τα σχολικά γεύματα για την εξυπηρέτηση ημετέρων

Petite Perle 300×250

Η κυβέρνηση θυσιάζει τα σχολικά γεύματα για την εξυπηρέτηση ημετέρων

Σε μια χρονιά που η ακρίβεια μαστίζει οικονομικά την ελληνική οικογένεια, σε μια χρονιά που υγειονομική και κλιματική κρίση επιδεινώνουν την οικονομία και ταλαιπωρούν την κοινωνία, η κυβέρνηση αφήνει 224.000 χιλιάδες μαθητές και 39 δημοτικά σχολεία στο νομό Ηρακλείου χωρίς σχολικά γεύματα. Κι αυτό διότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε τον διαγωνισμό του ΟΠΕΚΑ, καθώς τέθηκαν όροι που απέκλεισαν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από τη διεκδίκηση, με απώτερο σκοπό την ανάθεση των συμβάσεων σε λιγοστές εταιρείες.

Αυτό προφανέστατα αντιβαίνει στην Ευρωπαϊκή Οδηγία περί υγιούς ανταγωνισμού, στο νόμο 4412/16 περί Δημοσίων συμβάσεων και στις αρχές της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και της αναλογικότητας του νόμου. Η πολιτική της ευνοιοκρατίας και της εξυπηρέτησης ημετέρων από τη Νέα Δημοκρατία στερεί δυστυχώς από χιλιάδες παιδιά το απαραίτητο σχολικό γεύμα, σε μία περίοδο που η μέση ελληνική οικογένεια δυσκολεύεται να καλύψει τις βασικές ανάγκες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκίνησε και εφάρμοσε τα σχολικά γεύματα από το 2016 με στόχο αφενός να αντιμετωπιστούν όσο είναι δυνατόν οι ανάγκες σίτισης των μαθητών, και αφετέρου να υποστηριχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να αποτραπούν φαινόμενα σχολικής διαρροής.  Μάλιστα, η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έδωσε τη δυνατότητα, μέσω των προϋποθέσεων των διαγωνισμών, να ανατεθούν οι ανάλογες συμβάσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την τόνωση των τοπικών αγορών και την καλύτερη ποιότητα των προϊόντων.

Η ευθύνη της αρμόδιας υπουργού, της κας Μιχαηλίδου, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστια, εφόσον αξιολογούν ως σημαντικότερη την εξυπηρέτηση ολίγων και εκλεκτών μεγαλοεπιχειρηματιών από την χρονικά έγκαιρη και διαδικαστικά διαφανή υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα».

Θεματική Ομάδα Παιδείας Ο. Μ. Εκπαιδευτικών της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ