Η Βασίλισσα αρνήθηκε το βραβείο "Oldie of the Year"

Petite Perle 300×250

Η βασίλισσα αρνήθηκε το βραβείο του περιοδικού Oldie of the Year, λέγοντας "είσαι τόσο μεγάλος όσο νιώθεις".

Η 95χρονη «ευγενικά αλλά σταθερά» απέρριψε το βραβείο, αλλά έστειλε στο περιοδικό Oldie ένα μήνυμα με τις «θερμότερες ευχές» της. Η μακροβιότερη μονάρχης του έθνους, πρόκειται να γιορτάσει το πλατινένιο ιωβηλαίο της το επόμενο έτος μετά από 70 χρόνια ως βασίλισσα. Ο αείμνηστος σύζυγός της, δούκας του Εδιμβούργου, είχε βραβευθεί το 2011.

Ο συγγραφέας και ραδιοτηλεοπτικός φορέας Gyles Brandreth, πρόεδρος των βραβείων, έστειλε επιστολή στον ιδιωτικό γραμματέα της βασίλισσας, Sir Edward Young, για να ρωτήσει αν θα δεχόταν τον τίτλο. Σε μια απάντηση που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού, ο βοηθός ιδιωτικός γραμματέας της, Tom Laing-Baker, είπε: «Η Αυτού Μεγαλειότης πιστεύει ότι είσαι τόσο μεγάλος όσο νιώθεις, καθώς η βασίλισσα δεν πιστεύει ότι πληροί τα σχετικά κριτήρια για να μπορεί αποδεχτείτε και ελπίζω να βρείτε έναν πιο άξιο παραλήπτη ».

Πηγή: The Oldie

Τα βραβεία Oldie of the Year έχουν γιορτάσει τα επιτεύγματα της παλαιότερης γενιάς εδώ και 29 χρόνια, με προηγούμενους νικητές να συμπεριλαμβάνουν νοσηλευτές κοινοτικής φροντίδας, βετεράνους αθλητές και γνωστά πρόσωπα όπως η αείμνηστη ηθοποιός Dame Olivia de Havilland και ο καλλιτέχνης David Hockney.

Η Dame Maureen Lipman, ένας από τους κριτές, είχε προτείνει στη βασίλισσα το βραβείο για την ηγεσία της κατά τη διάρκεια της πανδημίας και εν όψει του ιωβηλαίου, είπε ο κ. Brandreth. Όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος κέρδισε το βραβείο το έτος των 90ων γενεθλίων του, απάντησε: «Δεν υπάρχει τίποτα σαν να θυμόμαστε το ηθικό ότι τα χρόνια περνούν – όλο και πιο γρήγορα – και ότι τα κομμάτια αρχίζουν να πέφτουν από το αρχαίο πλαίσιο. «Αλλά είναι ωραίο να σε θυμούνται καθόλου». Ο 73χρονος σύζυγος της βασίλισσας πέθανε τον Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών.

Πηγή: bbc.com

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ