Γαλλία: 250 χιλιάδες κατοικίες χωρίς ρεύμα λόγω ισχυρής καταιγίδας

Ριπές ανέμου ταχύτητας 153 χλμ/ώρα καταγράφηκαν στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι

Ισχυροί άνεμοι «άφησαν» χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα 250.000 κατοικίες στη νότια Γαλλία στο Βέλγιο και στην Ολλανδία και αρκετούς ταξιδιώτες από Νορμανδία προς Παρίσι χωρίς τρένο.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις καταστροφές σε σπίτια που προκάλεσαν οι σφοδροί άνεμοι στο Μπάρεντρεχτ στο νότιο τμήμα του Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Η καταιγίδα που ξέσπασε στην ακτή του Ατλαντικού της Βρετάνης προκάλεσε αντίστοιχες καταστροφές σε σπίτια και έπειτα η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας συνεχίζει να προειδοποιεί τους κατοίκους για την έντονη κακοκαιρία στο βορειοανατολικό τμήμα της Γαλλίας που συνορεύει με τη Γερμανία το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.

Διακόσιες πενήντα χιλιάδες κατοικίες στη βόρεια Γαλλία δεν έχουν σήμερα ηλεκτρικό έπειτα από μια καταιγίδα που σάρωσε την περιοχή, με ριπές ανέμου που έφθασαν στη Νορμανδία τα 175 χλμ/ώρα, ενώ ματαιώθηκαν και σιδηροδρομικά δρομολόγια στο Παρίσι.

Η εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF ανακοίνωσε σήμερα πως η κυκλοφορία των τρένων επρόκειτο να διακοπεί μέχρι τις 11:00 (ώρα Ελλάδας) στη Νορμανδία εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσε η καταιγίδα στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η κυκλοφορία των σιδηροδρόμων διακόπηκε επίσης βόρεια του Παρισιού, καθώς πολλά δένδρα είχαν πέσει στις γραμμές, πρόσθεσε η SNCF.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας, ριπές ανέμου ταχύτητας 153 χλμ/ώρα καταγράφηκαν στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ