Παράταση για την Πράξη Εφαρμογής Γαζίου- 8 Νοεμβρίου η νέα ημερομηνία

Petite Perle 300×250

Επίσημα η απόφαση θα παρθεί σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Το αδιαχώρητο επικρατεί στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μαλεβιζίου μετά τη δημοσιοποίηση της πρώτης ανάρτησης για την πράξη εφαρμογής στο Γάζι.

Καθημερινά δεκάδες πολίτες σπεύδουν να ενημερωθούν αλλά και να ξεκινήσουν τη διαδικασία των ενστάσεων.

Η εκ του νόμου πρώτη προθεσμία που δόθηκε έντεκα εργάσιμων ημερών και έληγε την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ήταν ασφυκτική για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, τους πολίτες αλλά και τους υπάλληλους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτόν τον τεράστιο όγκο δουλειάς.

Κατόπιν αυτών αποφασίστηκε να δοθεί παράταση για τις ενστάσεις μέχρι την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να λάβει και επίσημο χαρακτήρα κατά τη διάρκεια της δια ζώσης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην Τύλισο, σήμερα.

Η παράταση ήταν μονόδρομος καθώς η Πολεοδομική Ενότητα Γαζίου Π.Ε 22 καταλαμβάνει μια τεράστια έκταση, και αφορά χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Επιπλέον επειδή θα ακολουθήσει και 2η αλλά και 3η ανάρτηση όλοι επιθυμούν να τακτοποιηθούν οι εκρεμμότητες και να μην υπάρχει σταδιακά ο ίδιος όγκος εργασίας. Επίσης οι πολίτες θα έχουν χρόνο να προετοιμάσουν τις ενστάσεις τους και να συνεννοηθούν με τους μηχανικούς τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολεοδομική Ενότητα Γαζίου Π.Ε 22, καταλαμβάνει έκταση περίπου 1030 στρεμμάτων και αφορά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περίπου 3000 ιδιοκτήτες.

Όπως ήδη έχει γράψει η εφημερίδα, αφορά όσους έχουν ακίνητη περιουσία στο Γάζι , στην περιοχή που ξεκινάει από τα Αρωματικά ( επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου) , συμπεριλαμβάνει τις Εργατικές Κατοικίες Πολύδροσου, φτάνει μέχρι το νεκροταφείου Γαζίου στον Άγιο Νικόλαο και καταλήγει στον περιφερειακό δρόμο που ενώνει το Γάζι με την Αμμουδάρα, στις οδούς Εθνικής Αντιστάσεων και Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Αφορά επίσης τις οδούς Ανωγείων και Καμαριώτη.

Αν και ήδη οι πολίτες έχουν κληθεί δύο φορές κατά τα έτη 2019- 2020, για να λάβουν μέρος στη διαδικασία της κτηματογράφησης και να διατυπώσουν παρατηρήσεις ή ενστάσεις στη διόρθωση των κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων, ώστε να συνταχθεί η πράξη εφαρμογής, η νέα πρόσκληση, τους έπιασε εξαπίνης.

Οι διαδικασία των ενστάσεων είναι βαρύνουσας σημασίας καθώς πιθανά μπορεί να αλλάζει την Πράξη Εφαρμογής.

Οι πολίτες που ενίστανται καλούνται να καταθέσουν ΕΝΣΤΑΣΗ πλήρως τεκμηριωμένη αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους διαφωνούν και συνοδευόμενη με αποδεικτικά στοιχεία που στοιχειοθετούν τις αντιρρήσεις τους.

Δηλώσεις Ιδιοκτησίας

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία για τις δηλώσεις ιδιοκτησίας

Υποχρεωμένοι είναι να καταθέσουν δηλώσεις ιδιοκτησίας και όσοι έχουν ακίνητα αλλά δεν το έχουν πράξη.

Αν δεν υποβληθούν Δηλώσεις Ιδιοκτησίας:

 α) είναι αδύνατη οποιαδήποτε δικαιοπραξία εν ζωή και αυτοδικαίως και απολύτως άκυρη, εφόσον πραγματοποιηθεί

β) δεν θα χορηγείται άδεια οικοδομής στο ακίνητο

 γ) στον Πίνακα της Πράξης Εφαρμογής το ακίνητο θα φαίνεται αγνώστου ιδιοκτήτη.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ